Ana SayfaDünyaPlaza de Mayo Anneleri polis baskınına direndi

Plaza de Mayo Anneleri polis baskınına direndi

HABER MERKEZİ – Arjantin’de merkezlerine yönelik polis baskınına direnen Plaza de Mayo Anneleri, arama izninin anayasal haklarını ihlal ettiğini belirterek, baskının arkasında Arjantin hükümeti olduğunu savundu.

Arjantin’de askeri dikta döneminde zorla kaybedilenlerin akıbetini öğrenmek için mücadele eden Plaza de Mayo Anneleri, arama izninin yasal olmadığını söyleyerek, polis baskınına direndi.

Plaza de Mayo Anneleri Derneği, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, polislerin kendilerine önceden haber verilmeden gönderildiğini açıkladı.

Derneğin başkanı Hebe de Bonafini ise “90 yaşındayım ve içeri girmemeleri için kapıda durmak zorundaydım” ifadelerini kullandı.

Bonafini ayrıca Pazartesi sabahı yapılmak istenen baskın için “Artık kimseye inanmıyorum. Her şeyi çalmak istediklerine inanıyorum. O yüzden erken geldiler” dedi ve “anayasal haklarının ihlal edildiğini” belirterek, bu kararın arkasında hükümetin olduğunu savundu.

Ne oldu?

Plaza de Mayo Anneleri Derneği’nin girişimiyle başlatılan “Sueños Compartidos” isimli sosyal konut programında yaklaşık 13 milyon doların zimmete geçirilmesi iddialarına ilişkin soruşturma yürütülüyor.

Ancak dernek başkanı Bonafini, Devlet Başkanı Mauricio Macri ve hükümetinin “derneği ve diktatörlük döneminde işlenen insan hakları suçlarının ‘hafıza’sını yok etmeye çalıştığını” söylüyor.

Bonafini, arama iznine ilişkin olarak ise “Macri’nin ordu ile ilişkisiyle ilgili olmalı. Uzlaşma olmak üzere sundukları her şeyi kabul etmemizi bekliyorlar” ifadelerini kullanıyor.

Dernek, Aralık ayında insanlık karşıtı suçlar ile yargılanan bin askeri yetkiliye özel haklar sunulmasını ve cezalarının hapishaneden ev hapsine döndürülmesini kınamıştı.


Gazete Karınca
Previous post
Merkez Bankası, 2018 yılı için enflasyon tahminini yükseltti
Next post
Prof. Dr. Ümit Biçer: İktidarın ne kadar acımasız olduğunu gösteriyor