Ana SayfaGüncelKHK ile kapatılan 8 basın kuruluşunun varlıkları satışa çıkarıldı

KHK ile kapatılan 8 basın kuruluşunun varlıkları satışa çıkarıldı

ANKARA – KHK ile kapatılan ve varlıklarına el konulan aralarında Özgür Radyo’nun da bulunduğun da bulunduğu 8 basın kuruluşunun mal varlıkları TMS tarafından satışa sunuldu.

20 Temmuz 2016’da ilan edilen OHAL ardından farklı tarihlerde yayınlanan Kanun Hükmünde Kararnameler (KHK) ile birlikte kapatılan 8 basın kuruluşunun makine, teçhizat ve demirbaşları ile yayın lisans ve hakları (Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu) TMSF tarafından satışa çıkarıldı.

Kapatılan Barış TV, Can Erzincan TV ve Ört TV’ye ait makine, teçhizat ve demirbaşları ile yayın lisans ve hakları ile Nazar Gazetesi, Yerel Bakış Gazetesi, Turgutlu Havadis Gazetesi, Özgür Radyo ve Taraf Gazetesi’ne ait makine ve teçhizatların satışına ilişkin prosedür TMSF’nin internet sitesinde yayınlandı.

TSMF’nin internet sitesinde yer alan bilgilere göre, varlıkların tamamı satış prosedürünün yayınlandığı tarihten itibaren 28 Temmuz mesai saati bitimine kadar  haftalık periyotlarla en geç her hafta cuma günü mesai saati bitimine kadar elden teslim edecek ya da cuma günü mesai saati bitimine kadar posta ile gönderilecek tekliflerin değerlendirilmesi sonucunda satılacak.

Varlıkların tamamına teklif verilmesi halinde ise teklif sahibine teklifinin uygun bulunup bulunmadığı yapılacak değerlendirme ardından bildirilecek, birden fazla teklif verilirse teklif sahiplerine daha sonra bildirilecek tarih ve saatte aralarında açık artırma yapılacak.