Ana SayfaDünyaMahkemeden Trump’ın ‘vize yasağına’ kısmi izni

Mahkemeden Trump’ın ‘vize yasağına’ kısmi izni

HABER MERKEZİ – ABD Yüksek Mahkemesi, Donald Trump’ın 6 ülkeye yönelik uygulamaya koymak istediği seyahat yasağının ‘kısmen uygulanmasına’ izin verdi.

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Yüksek Mahkemesi’nin ABD Başkanı Donald Trump’ın 6 ülkeye yönelik uygulanmak üzere hazırladığı seyahat yasağının ‘kısmen uygulanmasına’ izin verdiği açıklandı.

AFP’nin haberine göre vize yasağının kısmen uygulamaya geçmesine ilişkin izne rağmen, konuya ilişkin davanın mahkemece görüşüleceği belirtildi.

 

Ne olmuştu?

Trump’ın 27 Ocak’ta imzaladığı ve nüfusunun büyük bir kısmı Müslüman olan 7 ülke vatandaşlarına 3 ay vize ve ülkeye giriş yasağı getiren kararname, Washington eyaleti Federal Yargıcı James Robart tarafından iptal edilince Trump kararnameyi revize ederek tekrar imzalamıştı.

Yeni kararname, Sudan, Somali, Yemen, Libya, Suriye ve İran olmak üzere 6 ülke vatandaşlarına 90 gün boyunca vize verilmemesini, ABD mülteci programlarının 120 günlüğüne askıya alınmasını ve ülkeye kabul edilecek mülteci kotasının 2017 yılı için 110 binden 50 bine düşürülmesini öngörüyordu.

Trump, yargının bu kararına “Sınırını aşan beklenmedik bir yargı kararı” sözleri ile tepki göstermişti.