Ana SayfaDünyaAlmanya: AB, Türkiye’ye ekonomik baskıyı arttırmalı

Almanya: AB, Türkiye’ye ekonomik baskıyı arttırmalı

HABER MERKEZİ – Almanya AB’den demokrasi ve hukuk devleti ilkelerinin korunmasını sağlamak için Türkiye’ye yönelik ekonomik baskıyı arttırmasını talep etti.

Almanya, Türkiye’de demokrasi ve hukuk devleti ilkelerinin korunmasını sağlamak amacıyla Avrupa Birliği’ne (AB) yönelik ekonomik baskıyı arttırmasını talep eden bir belge iletti.

Aralarında AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini ve Avrupa Komisyonu’nun genişlemeden sorumlu üyesi Johannes Hahn olmak üzere Avrupalı yetkililere gönderilen mektupta, AB üyeliğine hazırlık kapsamında Türkiye’ye yapılan mali desteğin gerektiği durumda kesilme olasılığının netleştirilmesi isteniyor.

Sputnik’in Reuters’ı kaynak göstererek verdiği habere göre ayrıca Alman hükümeti AB’nin gümrük birliğinin modernizasyonuyla ilgili Türkiye ile görüşmeleri dondurmasını talep ediyor.

Mektupta, “Türkiye ve AB arasındaki gümrük birliğinin modernizasyonuyla ilgili görüşmeler, son olaylar ışığında, Türkiye’ye yanlış sinyal verebilir” denildi.