Ana SayfaGüncel‘Kılıçdaroğlu’nun iddianamesi bile hazır, geriye uygun bir savcı bulmak kalmış’

‘Kılıçdaroğlu’nun iddianamesi bile hazır, geriye uygun bir savcı bulmak kalmış’

HABER MERKEZİ – CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun tutuklanacağına yönelik iddialara dair değerlendirmelerde bulunan deneyimli gazeteci Celal Başlangıç, Kılıçdaroğlu hakkında daha önce suç duyurusunda bulunan AKP Genel Sekreteri Abdülhamit Gül’ün bugün Adalet Bakanı olduğunu hatırlattı ve ekledi: “Fezlekesini Erdoğan, iddianamesini AKP Genel Merkezi yazmış. Geriye uygun bir savcı ile bir Sulh Hukuk Hakimi bulmak kalmış. Aranan ‘uygun savcı’da tercihen ‘FETÖ rehinesi’ olacak”.

Deneyimli gazeteci Celal Başlangıç, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun tutuklanacağına dair iddialara ilişkin bir yazı kaleme aldı.

“Kılıçdaroğlu’nun iddianamesi bile hazır!” başlıklı yazısında AKP’nin MİT TIR’ları davasında 25 yıl hapis alan CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu’yla Kemal Kılıçdaroğlu arasında bağ kurmaya çalıştığını belirten Başlangıç, Kılıçdaroğlu hakkında daha önce suç duyurusunda bulunan AKP Genel Sekreteri Abdülhamit Gül’ün bugün Adalet Bakanı olduğunu hatırlattı.

CHP liderine daha önce ‘tuzaklar’ kurulduğunu ifade eden ve yazısında bu örnekleri sıralayan Başlangıç, “Şimdi yeni bir tuzak kuruluyor CHP lideri Kılıçdaroğlu’na” dedi.

Deneyimli gazeteci, “Fezlekesini Erdoğan, iddianamesini AKP Genel Merkezi yazmış. Geriye uygun bir savcı ile bir Sulh Hukuk Hakimi bulmak kalmış. Aranan ‘uygun savcı’da tercihen ‘FETÖ rehinesi’ olacak” iddiasında bulundu ve ekledi:

AKP’nin oyları eksildikçe, Erdoğan’ın 2019 seçimlerinde yüzde 50’yi tutturmasının güçlükleri ortaya çıktıkça sadece Kılıçdaroğlu’nun tutuklanmasına değil, daha tehlikeli oyunların tezgahlanmasına hazırlıklı olmalı…

Ne olmuştu?

13 Ağustos’ta Antalya’da partisinin Genişletilmiş İl Danışma Toplantısı’nda konuşan AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kılıçdaroğlu’na yönelik “Cezaevindeki milletvekilinin (Enis Berberoğlu) işlediği suçla ilgili bağlantısı çıkarsa şaşmayın” demişti.

Erdoğan’ın sözlerinin ardından “Kılıçdaroğlu da tutuklanabilir mi?” sorusu gündeme gelmişti.

Kılıçdaroğlu ise Erdoğan’ın kendisi hakkındaki sözlerini ‘şahsına ve partisine yönelik bir tasfiye operasyonu’ olarak yorumlamıştı.

Konuyla ilgili olarak geçtiğimiz günlerde Gazete Karınca’ya konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdal Aksünger de Erdoğan’ın sözlerini ‘boş iddialar’ olarak değerlendirmiş, Kılıçdaroğlu’na yönelik tutuklama veya gözaltı konusunun konuşulmasının dahi vahim olduğunu belirtmişti.


Celal Başlangıç’ın Artı Gerçek’teki yazısının tamamına BURADAN bakabilirsiniz.