Ana SayfaDünyaABD’deki üç diplomatik tesisi boşaltılan Rusya: ‘Belirgin bir düşmanlık eylemi’

ABD’deki üç diplomatik tesisi boşaltılan Rusya: ‘Belirgin bir düşmanlık eylemi’

HABER MERKEZİ – ABD’nin Rusya’nın San Francisco’daki konsolosluğu ile Washington ve New York’taki konsolosluk tesislerinin kapatma kararının ardından 3 diplomatik tesis bugün boşaltıldı. Konuya ilişkin açıklama yapan Rusya Dışişleri Bakanlığı, ABD’nin tavrını “işgal ve belirgin bir düşmanlık eylemi” olarak nitelendirdi.

Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD), San Francisco’daki Rusya konsolosluk binası ile başkent Washington’daki Rusya ticari temsilciliğinin boşaltılmasını talep etmesinin ardından Rusya üç diplomatik tesisi bugün boşalttı.

Konuya ilişkin Rusya Dışişleri’nden yeni bir açıklama yapıldı.

Sputnik‘te yer alan habere göre bu talebin ‘işgal ve belirgin bir düşmanlık eylemi’ olarak nitelendirildiği açıklamada, “Olanları, diplomatik ilişkiler hakkındaki Viyana Sözleşmesi de dahil uluslararası hukukun korkunç bir ihlali ve belirgin bir düşmanlık eylemi olarak görüyoruz” denildi.

Açıklamada ayrıca ABD’ye Rusya diplomatik tesislerinin geri verilmesi çağrısında bulunularak “iki ülke ilişkilerinin kötüleşmesi durumunda sorumlunun ABD olacağı” ifade edildi.

Daha önce de ABD Kongresi, Rusya yönetiminin Donald Trump’ın seçildiği başkanlık seçimlerine müdahale ettiği iddiaları nedeniyle Rusya’ya karşı yeni yaptırım kararları almış; Rusya da ABD’nin Rusya’daki diplomatik personel sayısının azaltılmasına karar vermişti.