Ana SayfaGüncelSemaver Kumpanya 15. yaşını Sait Faik Abasıyanık ile kutluyor

Semaver Kumpanya 15. yaşını Sait Faik Abasıyanık ile kutluyor

HABER MERKEZİ – Semaver Kumpanya 15. yaşını Sait Faik Abasıyanık’ın aynı adlı eserinden sahneye uyarlanan ‘Semaver Kumpanya’ oyunu ile kutluyor.

Semaver Kumpanya 15. yaşına özel daha önceden Yavuz Pekman’ın uyarlaması ve Işıl Kasapoğlu’nun rejisiyle sahnelediği ‘Semaver Kumpanya’yı yeniden izleyici ile buluşturuyor.

Usta yazar Sait Faik Abasıyanık’ın aynı adlı eserinden uyarlanan oyun, tiyatro tarihinde yaşanan zorlukları konu ediniyor.

Semaver Kumpanya oyuna dair şu notu düşüyor:

Oyun 1940’lı yılların ikinci yarısında, savaştan çıkan toplumumuzun yorgun ve yoksullukla döneminde geçmektedir. Tiyatro tarihimizde yaşanan zorlukları anlatan Semaver ve Kumpanya oyununda ‘Her şeye rağmen tiyatro’ diyen gezici bir kumpanyanın hayat dolu öyküsünü izliyoruz. Tarihin neresinde dururlarsa dursunlar, hayatta istedikleriyle uğraşan, istedikleri için savaşan insanlara dair küçük bir öykü.

Saik Faik demiş; “Tiyatro demek; kardeşlik demektir, erdem demektir, sevgi demektir” diye… Biz, bir kere daha tekrar ettik…Tekrar ediyoruz…Tekrar edeceğiz…
-Işıl Kasapoğlu

Yıllar sonar yeniden sahnelenecek oyunun oyuncu kadrosu ise Ahmet Kaynak, Burcu Doğan, Mustafa Kırantepe, Serkan Keskin, Selen Şenay, Sezin Bozacı, Sibel Altan, Taner Ölmez, Yavuz Pekman’dan oluşuyor.

Oyun 4 Kasım’da saat 20.30’da, İstanbul Kocamustafapaşa’daki Çevre Tiyatrosu’nda izlenebilir.

Previous post
UNESCO: 10 yılda 930 gazeteci öldürüldü
Next post
440 gün sonra gelen özgürlük: Gazeteci Kızılkaya ve Sancılı cezaevinden çıktı