Ana SayfaGüncel‘Münferit değil’: İstanbul Üniversitesi öğrencisi Hakan Taşdemir intihar etti

‘Münferit değil’: İstanbul Üniversitesi öğrencisi Hakan Taşdemir intihar etti

HABER MERKEZİ – İstanbul Üniversitesi öğrencisi Hakan Taşdemir intihar etti. Taşdemir’in geçim sıkıntısı çektiği ve bir süredir iş aradığı belirtildi. Taşdemir için üniversitede eylem yapan arkadaşları, “Bu intiharlar münferit değil, toplumun her kesiminden geçinemeyen ve geleceğe dair ümidi kalmayan insanlar bu sıkışmışlık içinde çözüm kendi hayatlarına son vermekte buluyor” dedi.

İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü 4. Sınıf öğrencisi Hakan Taşdemir intihar ederek yaşamına son verdi.

Taşdemir’in ölümü, Fikir Kulüpleri Federasyonu (FKF) İstanbul Üniversitesi Temsilciliği tarafından Twitter’dan duyuruldu.

Açıklamada, “AKP’nin uyguladığı neoliberal politikaların yarattığı yoksulluk ve geleceksizlik bir sıra arkadaşımızı daha aramızdan aldı” denildi.

Taşdemir’in ekonomik nedenlerle geçim sıkıntısı yaşadığı ve bir süredir iş aradığı belirtildi.

‘Münferit değil’

Üniversite öğrencileri tarafından yayınlanan Serüven Dergisi’nin çağrısıyla İletişim Fakültesi’nde bir araya gelen öğrenciler, Taşdemir’i andı.

Ekonomik krizin yaygınlaştığı ve ağırlaştığı bu süreçte neredeyse her gün insanların intihar ettiğini belirten Taşdemir’in okul arkadaşı Berivan Tekin, “Bu intiharlar münferit değil, toplumun her kesiminden geçinemeyen, borçlarından çıkış yolu bulamayan ve geleceğe dair ümidi kalmayan insanlar bu sıkışmışlık içinde çözüm kendi hayatlarına son vermekte buluyor” dedi.

Bunun bir ‘intihar’ olmadığını ‘cinayet’ olduğunu söyleyen Tekin, “Bizler çok iyi biliyoruz ki bu bir intihar değil cinayettir. Ekonomik krizi yaratanlar büyük şirketlere, holdinglere, milyarlarca lira akarken, Ensar ve diğer dinci vakıflara milyonlarca lira dağıtılırken krizin faturasını ise yaptıkları zamlarla, işçilere, emekçilere, öğrencilere kesiyorlar” ifadelerini kullandı.

Bir süre önce intihar eden Sibel Ünli’yi de hatırlatan Tekin, “Arkadaşlarımızın hayatlarını ellerinden alan kapitalist sisteme teslim olmayacağız. Yoksulluğun geleceksizliğin elimizden aldığı sıra arkadaşlarımız Sibel Ünli’yi, Hakan Taşdemir’i unutmayacağız” dedi.

Sibel Ünli

Öte yandan İstanbul Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümü 3’üncü sınıf öğrencisi Sibel Ünli de intihar etmiş, cesedi 3 Ocak’ta Fatih ilçesindeki Samatya sahilinde bulunmuştu.

Ünli’nin sosyal medya paylaşımlarında maddi imkansızlığından ve dış görünüşüyle alay edilmesinden bahsettiği ortaya çıkmıştı.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Gazeteci Şerife Oruç hakkında yakalama kararı
Sonraki Haber
MüzeKart'a indirim