Ana SayfaKültür-Sanat‘Dayanışmaya geldi’: Uçan Süpürge ve Filmmor’dan 9 şehirde ortak festival

‘Dayanışmaya geldi’: Uçan Süpürge ve Filmmor’dan 9 şehirde ortak festival

HABER MERKEZİ – Filmmor ve Uçan Süpürge oluşumları “Dayanışmaya geldi” sloganıyla bir araya gelerek, 9 şehirde kadınların katılacağı film festivali düzenleme kararı aldı.

Türkiye’de iki ayrı kadın film festivali düzenleyen Filmmor ve Uçan Süpürge oluşumları, “Dayanışmaya geldi” sloganıyla bir araya geldi.

Festivallerde dayanışma kararı aldıklarını açıklayan oluşumlar Beyoğlu’nda bulunan Aynalı Geçit’te konuya ilişkin basın toplantısı düzenledi.

Açıklamada ilk olarak söz alan Filmmor Kadın Kooperatifi’nin kurucusu Melek Özman, “Sevgi emektir” sözüyle büyüdüklerini, dayanışmanın da emek olduğunu söyledi.

Özman, “9 şehirde kadınların buluşacağı bir festival var etmek istiyoruz” dedi.

Ardından söz alan Uçan Süpürge’nin kurucusu Halime Güner ise Uçan Süpürge’nin 2018’de 21’inci kez, Filmmor’un da 16’ncı kez festival düzenleyeceğini belirterek şunları ifade etti:

Büyük bir tecrübe ve deneyim var. Çünkü biz kadın yönetmenlerin çektiği filmleri gösteren festival olarak dünyanın birçok yerinde kadın yönetmenlerin çektikleri bu filmleri Türkiye’nin birçok illerinde gösteriyoruz. Sadece filmi göstererek değil, kameranın arkasında verilen emek ve kadın bakış açılarını da izleyicilerimizle buluşturuyoruz.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Gerekçe 'Aydınlık gazetesinin asılsız haberi': Ankara Üniversitesi'nden 15 öğrenciye dava
Sonraki Haber
Mısır'da camiye bombalı sadırı: En az 235 kişi yaşamını yitirdi