Ana SayfaGüncelGüvenlik şeridi yokmuş: Şırnak’ta kanalizasyon çukuruna düşen 4 yaşındaki çocuk yaşamını yitirdi

Güvenlik şeridi yokmuş: Şırnak’ta kanalizasyon çukuruna düşen 4 yaşındaki çocuk yaşamını yitirdi

HABER MERKEZİ – Şırnak’ta dün 200 metrelik kanalizasyon çukuruna düşen 4 yaşındaki Feyzullah Kabul, hayatını kaybetti. Kanalizasyon çukurunun üzeri kapatılmamış ve güvenlik şeridiyle çevrilmemiş olduğu öğrenildi.

Şırnak merkeze bağlı Vakıfkent Mahallesi’ndeki 21’inci Cadde üzerinde oyun oynayan 4 yaşındaki Feyzullah Kabul, dün saat 14.00 sıralarında açık kanalizasyon kanalına düştü.

Aramaların başlatılmasının ardından su kanalında sürüklendiği anlaşılan çocuk, düştüğü yerin 200 metre aşağısında ağır yaralı bulundu.

Ancak Feyzullah Kabul, geceyarısı saatlerinde kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi.

Güvenlik şeridi yokmuş

Şırnak Belediyesi’ne iş yapan yüklenici firmanın, dört gün önce açtığı kanalizasyon çukuru etrafına herhangi bir güvenlik şeridi çekmediği öğrenildi.

Olayla ilgili soruşturma başlatılırken, Şırnak Belediyesi’ne kayyum olarak atanan Şırnak Vali Yardımcısı Turan Bedirhanoğlu konuyla ilgili herhangi bir açıklama yapmadı.

Kemalbay’dan sessizlik tepkisi

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Serpil Kemalbay ise dört yaşındaki Feyzullah Kabul’ün ihmal sonucu hayatını kaybetmesine Twitter’dan tepki gösterdi.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Türkiye’deki terör örgütü üyelerinin en az 15 çocukları var” sözlerine gönderme yapan Kemalbay, tepkisini “‘15 çocuktan’ biri diye mi bu sessizlik!” sözleriyle dile getirdi.