Ana SayfaGüncelErdoğan ‘detaylara inmeden’ yanıt verdi: Yalan, yurt dışına giden tek kuruş yok

Erdoğan ‘detaylara inmeden’ yanıt verdi: Yalan, yurt dışına giden tek kuruş yok

HABER MERKEZİ – CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun Man Adası iddialarına yanıt veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Yurt dışına giden tek kuruş para yok” dedi. Açıklamasında ‘detaylara’ inmeyen Erdoğan, CHP liderinin açıkladığı belgelerde adı geçen isimler için “ticaretle uğraşan, şirketler kuran iş adamları” dedi ve ekledi: “Ticaretle uğraşan birisi yurt dışında şirket alır satar, para havale eder, havale alır”.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe’deki Orman Bakanlığı Toplu Açılış töreninde Man Adası belgeleri iddiasıyla ilgili CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yanıt verdi.

Kılıçdaroğlu’nun açıkladığı isimlerin çoğunun “ticaretle uğraşan, şirketler kuran iş adamları” olduğunu söyleyen Erdoğan, “Ticaretle uğraşan birisi yurt dışında da şirket alır satar, para havale eder, havale alır” diye konuştu.

“Madem belge var savcılıkla milletle paylaş” sözleriyle Kılıçdaroğlu’na seslenen Erdoğan, iddia edildiği gibi yurt dışına giden tek kuruş para olmadığını söyledi.


CHP’nin bahsettiği Man Adası’nın vergi sistemi ve ekonomisi: Şeffaflık Örgütü ne diyor?


Erdoğan’ın açıklamaları şöyle:

Dün partisinin grup toplantısında elindeki bir tomar kağıdı sallayarak dekontları bunlar dedi. Bu kağıtları ne gazetecilere ne adli makamlara vermedi. Avukatlar anında bunu ilgili savcılığa verin dedi. Bu ilk değil. Bir ara İsviçre’de hesaplarım olduğunu söyledi. Sonra rezil kepaze oldu. Dedim ispat et, ben bu görevi bırakacağım dedi.

Yine aynısını söylüyorum, ispat ettiğin anda Cumhurbaşkanlığını bırakacağım dedim. Sen de CHP’nin ve bu milletin başına bela olmaktan çekil! Bunları açıklayacağız, ortaya koyacağız ki bu tür insanlar bu ülkenin siyasetinden çekilsin. Kendisini ispata davet ettiğimizde ‘Öyle bir şey hatırlamıyorum’ diyerek çark etti. Onun için bu millet ona Çarkçı Kemal diyor.

Avukatlara sordum durum ne, henüz böyle bir girişim yok dediler. Madem bu belgeler elinde onları kürsüden sallamayı bırak ve git savcılığa teslim et. Bugüne kadar kürsüden salladığın her kağıt yalan çıktı. Bizim için önemli olan, şahsımıza ve ailemize yapılan bu saldırı cevapsız kalmamıştır.

Bahsettiği şahısların hepsi 30 küsür yıllık iş adamları. Neydi bu zatın iddiası: Bu zat önce şahsımın çocuklarımın eniştemin dünürümün eski özel kalem müdürüm diye ifade ettiği o şahıs benim özel kalem müdürüm hiçbir zaman olmadı. Sende zerre kadar şahsiyet varsa Mustafa Gündoğan bana ne zaman özel kalem müdürlüğü yapmış, ispat et. Bu zat bir iş adamıdır.

Bir takım isimler, tarihler ve rakamlar zikretti. İddiası da bu paraların yurtdışındaki şirkete gönderildiği. Aslında ticaretle uğraşan birisi yurtdışında da şirket alır satar, para havale eder, havale alır. Ömründe sadece her işe taş koymayı görev edinmiş birisine bunları anlatmanın zorluğunu elbette biliyorum.

Kaldı ki bu 5 isim, asla o zikrettiği şirkete ve yere para göndermiş de değil. Tam aksine mevcut şirketlerini satmaları sebebiyle onlara para geldi. Az buçuk ticareti, tüccarlığı, girişimciliği bilenler için bu yapılan işlerde hiçbir sorun yoktur. Buradaki tek sorun ortada bu zatın ifade ettiği gibi yurtdışına giden tek kuruş para olmayışıdır.

Yurt dışına giden tek kuruş yok. Dolayısıyla bu zatın söylediği yalan mı? Yalan. Bu zat bir kez daha müfteri durumuna düştü mü? Düştü. Peki yüzü kızaracak mı? Hiç sanmıyorum. Maşallah kendisinde manda derisi gibi yüz var. Özür dileyecek mi? Gereğini yerine getirecek mi? Bugüne kadar yapmadı, yapacağını da sanmıyorum.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
S&P'den not uyarısı: 'Zayıf TL, yüksek enflasyonu beslemeye devam edebilir'
Sonraki Haber
AYM'den Demirtaş açıklaması