Ana SayfaGüncelİHD Genel Başkanı Türkdoğan dahil 4 hak savunucusu gözaltına alındı

İHD Genel Başkanı Türkdoğan dahil 4 hak savunucusu gözaltına alındı

HABER MERKEZİ – Yüksel Caddesi’nde hazırladıkları raporu açıklamak isteyen İHD Genel Başkanı Öztürk Türdoğan dahil 4 hak savunucusu gözaltına alındı.

İnsan Hakları Derneği (İHD), “İşimizi geri istiyoruz” eyleminin birinci yılına dair hazırladıkları hak ihlalleri raporunu Yüksel Caddesi’nde açıklamak istedi.

Ancak polis raporun açıklanmasına izin vermedi.

Açıklama yapmakta ısrar eden İHD’nin Genel Başkanı Öztürk Türkdoğan, Genel Saymanı Sevim Salihoğlu, MYK üyesi Derya Uysal ve çalışanı Besra Varli polis tarafından gözaltına alındı.

Polisin müdahalesi sırasında basın mensupları da engellenirken, çevrede bulunan yurttaşlar da alandan uzaklaştırıldı.

İHD ve TİHV’den gözaltılara tepki

İnsan Hakları Derneği ve Türkiye İnsan Hakları Vakfı (TİHV), hak savunucularının gözaltına alınmasına ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada, İnsan Hakları Anıtı’nın aylardır demir bariyerlerle abluka altına alındığı hatırlatılarak, “İHD olarak Genel Başkanımız ve genel merkez yöneticilerimiz, çalışanlarımız bu ablukanın kaldırılmasını istiyoruz ve o nedenle anıt önüne geldik. İkinci bir talebimiz ise hukuka aykırı olarak işlerinden ihraç edilen kamu görevlilerinin işe iade taleplerinin kabulüyle ilgiliydi” denildi.

İHD ve TİHV, gözaltına alınan hak savunucularının serbest bırakılmasını talep ederek, şu ifadelere de yer verdi:

İnsan hakları savunucuları derhal serbest bırakılmalıdır.

Haksız ve hukuksuz bir biçimde ihraç edilen Nuriye Gülmen ve Semih Özakça işlerine geri dönmelidir. Bütün hukuksuz ihraç edilenler geri alınmalıdır.

Previous post
Goran’dan KDP’ye suçlama: Yaşananların sorumlusu Barzani'dir
Next post
Son 17 yılda cezaevlerindeki tutuklu kadınların sayısı yüzde elliden fazla arttı