Ana SayfaGüncelAdana’da çocuğa yönelik cinsel istismara yayın yasağı

Adana’da çocuğa yönelik cinsel istismara yayın yasağı

HABER MERKEZİ – Adana’da Sedat K. isimli erkeğin 3 yaşındaki bir çocuğa cinsel istismarda bulunmasıyla ilgili açılan soruşturma tamamlanıncaya kadar yayın yasağı getirildiği açıklandı.

Adana’nın Yüreğir ilçesinde 10 Şubat’ta Sedat K. isimli bir erkek, 3 yaşında bir çocuğu cinsel istismara maruz bırakmıştı.

Sedat K., 11 Şubat’ta sulh ceza hakimliğince “çocuğun nitelikli cinsel istismarı” ve “cebir kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma” suçlarından tutuklanmıştı.

Adana Cumhuriyet Başsavcılığı, soruşturma tamamlanıncaya kadar yayın yasağı getirildiğini açıklandı.

‘Soruşturmanın hızla tamamlanmasına çalışıldığı’ belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

“Talebi değerlendiren Adana 1. Sulh Ceza Hakimliği tarafından 17 Şubat 2018’de soruşturma tamamlanıncaya kadar soruşturma dosyası kapsamıyla ilgili yazılı, görsel ve internet medyasında her türlü haber, röportaj ve benzeri yayınların yapılmasının yasaklanmasına karar verilmiştir. Söz konusu tedbir, mağdur çocuğun korunması ve soruşturmanın sağlıklı biçimde ve süratle sonuçlandırılması amacıyla alınmıştır. Bu menfur olaya haklı olarak tepki gösteren herkesin, zaruri ve geçici nitelikteki yasaklama kararına en başta mağduru koruma hassasiyetiyle riayet etmesi beklenmektedir.

Cumhuriyet Başsavcılığımızca olayla ilgili büyük bir titizlikle sürdürülen soruşturma, mümkün olan en kısa sürede tamamlanarak tutuklu şüphelinin adalet önüne çıkarılması sağlanacaktır.”


İstismara maruz bırakılan 3 yaşındaki çocuk taburcu oldu

Previous post
HDP Kadın Meclisi 8 Mart programını açıkladı
Next post
Kadına şiddet: Sunucu Ali İhsan Varol'a hapis istemi