Ana SayfaGüncelEngin Geçtan yaşamını yitirdi

Engin Geçtan yaşamını yitirdi

HABER MERKEZİ – Psikiyatri uzmanı, romancı ve yazar Prof. Dr. Engin Geçtan yaşamını yitirdi.

Uzmanlık alanı psikiyatri olan, romancı ve yazar Prof. Dr. Engin Geçtan 86 yaşında hayatını kaybetti.

Psikiyatri alanının en güçlü isimlerinden olarak tanınan Geçtan, çok sayıda basım yapmış ve yapmakta olan, kendi bilimsel disipliniyle ilgili İnsan Olmak, Varoluşçu Psikiyatri, Normaldışı Davranışlar ve Psikanaliz ve Sonrası kitaplarının ardından, psikiyatri alanının çerçevesinden çıkma isteği doğrultusunda roman-senaryo çalışmalarına başlamıştı.

Dersaadet’te Dans, Bir Günlük Yerim Kaldı İster misiniz?, Kırmızı Kitap ve Kızarmış Palamutun Kokusu romanlarına 2004 yılında Tren‘i de ekleyen Geçtan, kırk yıllık bir deneyimin ardından psikiyatriye, Türkiye insanına ve bugün kaosun kenarında yaşanan süreçlere bakışını dile getiren Kimbilir? ve Hayat adlı kitapları yayımlamıştı.

Geçtan ayrıca ODTÜ, Ankara, Boğaziçi ve Marmara üniversitelerinde öğretim üyeliğinde bulunmuştu.

Geçtan, Filiz Aygündüz ile 2008 yılında gerçekleştirdiği söyleşisinde ise şöyle demişti:

“Yakın çevremde bazen yadırgandığım oluyor. Onlara dünyaya “O da olabilir, bu da olabilir” şeklinde baktığım izlenimini veriyorum. Keşke dünyaya eleştirel gözlerle bakarak vakit geçirmesek. Zaten, ‘olan’ bir şeye ‘olmaması gerekir’ demenin anlamı yok. Üstelik olayların nedeniyle uğraşırsak nasıl ortaya çıktıklarını anlamak imkansızlaşır ve klişelere hapsolup gelişemeyiz.“

Previous post
Bask bölgesinde anadilinde konuşan futbolcular oyundan atılmakla tehdit edildi
Next post
144'ü muvazzaf asker olmak üzere 170 kişi hakkında gözaltı kararı