Ana SayfaDünyaFransa’dan Erdoğan-Macron görüşmesine ilişkin açıklama

Fransa’dan Erdoğan-Macron görüşmesine ilişkin açıklama

HABER MERKEZİ – Elysee Sarayı’ndan yapılan açıklamaya göre, Fransa Cumhurbaşkanı Macron, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yaptığı telefon görüşmesinde Afrin’deki durumdan son derece endişeli olduğunu dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron dün akşam saatlerinde bir telefon görüşmesi gerçekleştirmişti.

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre Erdoğan, Macron ile yaptığı görüşmede, Afrin konusunda Fransa’dan yapılan açıklamaların ‘temelsiz’ olduğunu savunmuştu.

Görüşmenin ardından Fransa’dan da açıklama geldi.

Elysee Sarayı’ndan yapılan açıklamada, “Macron, Fransa’nın Afrin bölgesindeki Türk müdahalesinin en başından itibaren net bir şekilde endişesini dile getirdiği ve sivillerin insani yardıma tam erişiminin sağlanması ve önceliğinin tamamen Fransa için ulusal güvenlik sorunu olan IŞİD’e karşı müdahaleye verilmesi gerektiğinin altını çizdi” denildi.

Macron’un Suriye’deki ateşkesi desteklemeye yönelik yapıcı anlaşmanın yapılması gerektiğini de dile getirdiği aktarılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Rusya, İran ve Türkiye’nin müdahalesi bağlamında, mevcut durumdaki kötüleşme ve gerilimdeki artış dikkate alındığında Fransa Cumhurbaşkanı, bölgede faaliyet gösteren tüm oyuncuları Suriye genelindeki ateşkesin tarihlerine daha sıkı uymaya ve uzun vadeli politik çözümler aramaya çağırdı.”