Ana SayfaGüncelKanal İstanbul toplantısında Prof. Dr. Üstün’den tepki: Yaptığınız suçtur

Kanal İstanbul toplantısında Prof. Dr. Üstün’den tepki: Yaptığınız suçtur

HABER MERKEZİ – “Kanal İstanbul” Projesi için yapılan ÇED toplantısına HDP Ekoloji Komisyonu üyesi Prof. Dr. Beyza Üstün’ün sözleri damga vurdu. Toplantının tüm İstanbul halkını ilgilendirdiğini ve halkın toplantıya alınmadığını belirten Üstün, toplantıda konuşmalar devam ederken toplantıdakileri salonu terk etmeye çağırdı.

“Kanal İstanbul” Projesi için Çevresel Etki Değerlendirilmesi (ÇED) Raporu Bilgilendirme toplantısı, Arnavutköy Belediyesi Kültür Merkezi’nde düzenlendi.

Yaşam alanı savunucuları toplantıya alınmak istenmedi.

Bunun üzerine yaşam alanı savunucuları ile kendilerini salona almak istemeyen polisler arasında gerginlik yaşandı.

Toplantıya daha sonra yaşam alanı savunucularının bir kısmı ile birlikte giren HDP PM üyesi Prof. Dr. Beyza Üstün’ün sözleri damga vurdu.

Beyza Üstün, toplantının usulen yanlış yapıldığını vurgulayarak konuşmacılara müdahale etti.

Üstün izleyiciler arasında konuşma yaptığı sırada belediye yetkilileri konuşmaya devam etse de salondakiler Üstün’ün konuşmasına odaklandı.

Toplantının tüm İstanbul halkını ilgilendirdiğini ve halkın toplantıya alınmadığını söyleyerek tüm yaşam savunucularını salonu terk etmeye çağıran Üstün’ün konuşması salondakiler tarafından alkışlarla karşılandı.

Üstün şunları söyledi:

“Usulen yanlış yapıyorsunuz. Burası halkın buluştuğu bir yer değil. Dolayısıyla katılımı hiç olamaz. İki nedenle… Danıştay aldığı kararlarda şunu söyler. Bu yapılacak olan projenin yapıldığı yerler de dahil olmak üzere etkilenen herkese haber vermek zorundasınız. Usulen yanlış yapıyorsunuz. Buranın halkı yok burada. Bu kanal, İstanbul’u ilgilendiriyor, bu kanal halkı ilgilendiriyor. Sadece Arnavutköyü değil, Küçükçekmece’yi değil… Yaptığınız suçtur”

Üstün’ün salonda yaptığı konuşma HDP İstanbul İl Örgütü’nün twitter hesabından da paylaşıldı: