Ana SayfaManşetGazetemiz editörlerinden Çağdaş Kaplan’a 15 yıla kadar hapis istemi

Gazetemiz editörlerinden Çağdaş Kaplan’a 15 yıla kadar hapis istemi

HABER MERKEZİ – Karınca’nın editörlerinden gazeteci Çağdaş Kaplan’ın Sakarya 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılandığı davanın görülen son duruşmasında mütalaasını açıklayan Savcı, Kaplan’a “örgüt üyeliği” iddiasıyla 7.5 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası verilmesini istedi.

Gazetemiz editörlerinden Çağdaş Kaplan’ın 2010 yılında, iki yıl önce Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kapatılan Dicle Haber Ajansı’nda (DİHA) çalışırken hakkında başlatılan soruşturma sonrası açılan davasının son duruşması geçtiğimiz ay Sakarya 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Duruşmada Savcı mütalaasını açıkladı ve Kaplan’ın “örgütün kitleyi harekete geçirmek için yayın yaptığı televizyon kanalları ve internet siteleri ile doğrudan bağlantılı olduğu iddiasıyla örgüt üyeliği ile cezalandırılmasını” istedi.

Davanın karar duruşması 31 Mayıs’ta görülecek.

Ne olmuştu?

Gazeteci Kaplan, 2010 yılında DİHA’da muhabir ilen Sakarya’da okuyan Kürt öğrencilerin okul yönetimi tarafından uğradığı soruşturmaları ve kentte maruz kaldıkları ırkçı saldırıları haberleştirdiği için, öğrencilerin evlerine yapılan baskın sonrası gözaltına alınmıştı.

4 gün boyunca gözaltında tutulan Kaplan, çıkartıldığı Savcılık tarafından serbest bırakılmıştı.

Kaplan’la beraber gözaltına alınan 19 öğrenci ise tutuklanmıştı.

Previous post
Çocukların 'seçilmiş kaderi'ni tartışan bir sergi: "Evcil Sesler / Diğer Taraf"
Next post
TRT Haber'in eski koordinatörü Böken'e 9 yıl 9 ay hapis cezası