Ana SayfaGüncelSelvi: Gül’ün manifesto gibi bir açıklama ile ortaya çıkması planlanıyor

Selvi: Gül’ün manifesto gibi bir açıklama ile ortaya çıkması planlanıyor

HABER MERKEZİ – Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, eski Cumhurbaşkanı Gül’ün olası cumhurbaşkanlığı adaylığını köşesine taşıdı, Gül için “Manifesto gibi bir açıklama ile ortaya çıkması planlanıyor” dedi.

Son günlerde 24 Haziran’da düzenlenecek cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday olup olmayacağı konuşulan eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ü Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi köşesine taşıdı.

Gül’ün aday olup olmayacağının bugün Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ile yapacağı görüşmede netleşeceğini söyleyen Selvi’nin aktardığına göre Gül’ün “manifesto gibi bir açıklama ile ortaya çıkması planlanıyor.”

Selvi’nin “Ankara Abdullah Gül’e kilitlendi” başlıklı yazısından ilgili bölümler şöyle:

“Manifesto gibi bir açıklama ile ortaya çıkması planlanıyor. Parlamenter sisteme dönüşü vaat edecek olan Gül’ün, ekonomi yönetimi ağırlıklı olmak üzere alternatif Bakanlar Kurulu ve yeni Anayasa taslağı ile çıkması bekleniyor. 

AK Parti kulisleri Abdullah Gül’le çalkalanıyor. Gül’ün gözü ise Akşener’in üstünde.

Eski Başbakanlardan Ahmet Davutoğlu’nun Abdullah Gül ile görüşmesi ise AK Parti kulislerini dalgalandırdı. Görüşme talebinin Gül’den geldiği söyleniyor. Gül’ün, görüşmede Cumhurbaşkanı adaylığına yakın bir profil çizdiği ifade ediliyor. Hatta daha öncekilere göre daha kararlı olduğu dikkati çekiyor. Davutoğlu, 30 Ocak günü AK Parti grubuna Cumhurbaşkanı Erdoğan’la birlikte geldiği için, bu görüşme şaşkınlık meydana getirdi.”