Ana SayfaEkonomi“AKP erken seçime önceden hazırlandı”

“AKP erken seçime önceden hazırlandı”

HABER MERKEZİ – Türkiye’de ekonominin iyiye gitmediğinin itirafının MHP Genel Başkanı Bahçeli’den geldiğini belirten iktisatçı Aziz Konukman, kamu harcamalarına bakıldığında, AKP’nin ekonomi anlamında erken seçim için önceden hazırlandığının görüldüğünü söyledi.

Kimi iktisatçılar Türkiye’nin ekonomik krizle karşı karşıya olduğu yönünde uyarı yaparken, seçimlerin 24 Haziran tarihine çekilmesinin altındaki nedenlerden birinin ekonomideki gidişat olduğu belirtiliyor.

Mezopotamya Ajansı’ndan (MA) Deniz Nazlim ve Selman Güzelyüz’e konuşan iktisatçı Prof. Dr. Aziz Konukman da bu görüşü paylaşıyor.

Hükümetin kur üzerindeki etkisini yitirdiğini ve hükümetin ekonomik aktörler için önünü görebileceği bir yol haritası sunamadığını belirten Konukman, “Bunu en güzel Bahçeli özetledi, ‘2019 Kasım’ına kadar Türkiye dayanamaz.’ Müthiş bir şeydi, küçük ortağın acayip bir itirafıydı. Hemen Tayyip Erdoğan toparladı, ‘siyasi olarak dayanamayız’ dedi” ifadelerini kullandı.

Konukman, kamu harcamalarına dair veriler incelendiğinde, AKP’nin erken seçime ekonomi anlamında önceden hazırlandığının görüldüğünü de söyledi:

“Biliyorsunuz kamu harcamaları iki şekilde finanse ediliyor. Biri vergi yolu diğeri borçlanma yolu. E sen borçlanmayı almışsın! Bir yandan 37 milyarı ek borçlanma aldın, zaten 3 buçuk milyarı yasa dışı harcama yaptın, bir de vergiler arttı. Bu bir felaket!

Henüz 2018 bütçesi gelmeden önce AKP zaten öyle borçlanma yetkileriyle öyle vergilerle donatmış ki kendini, herhangi bir erken seçim olunca istediği borçlanmayı yapabilsin.”