Ana SayfaDünyaABD: IŞİD’e yönelik operasyon başlıyor

ABD: IŞİD’e yönelik operasyon başlıyor

HABER MERKEZİ – ABD, koalisyon ortakları ve DSG ile birlikte Suriye’de IŞİD’in elinde tuttuğu bölgelere operasyon başlattığını açıkladı. Yapılan açıklamada, “IŞİD’in bölgeyi denetim altında tuttuğu ve Suriye halkını terörize ettiği günler sona eriyor” denildi.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Heather Nauert, Suriye’ye ilişkin açıklamalarda bulundu.

Nauert, koalisyon ortakları ve Demokratik Suriye Güçleri (DSG) ile birlikte IŞİD’in elinde tuttuğu son bölgelere operasyon düzenleyeceklerini kaydetti.

Çatışmaların zorlu olacağını ama üstün geleceklerini belirten Nauert, şunları söyledi:

“ABD aralarında Sünni Arapların, Kürtlerin, Hıristiyanların, Türkmenlerin ve diğer azınlıkların bulunduğu tüm Suriyelilerin iradesine saygılı bir siyasi çözümün sağlanması hedefine bağlıdır. Saldırı olduğu takdirde ABD’yi, koalisyonu ve ortağımız olan güçleri müdafaa edeceğiz. IŞİD’in Suriye’de toprak kontrol ettiği ve insanları terörize ettiği günlerin sonuna geliyoruz.”

‘Kalıcı ve güçlü bir ayak izi’

Operasyonların Türkiye’nin bilgisi dahilinde yürütüleceğini belirten Nauert, şöyle devam etti:

“Başkan Trump’ın Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’la birlikte yaptığı açıklamalarda söylediği gibi IŞİD’in kurtarılan bölgelere yeniden dönmesini ve Esad rejimi ya da İran destekçilerinin istifade etmemesini önleyecek kalıcı ve güçlü bir ayak izi bırakılmasını sağlayacağız.”

‘Cizre’nin Fırtınası’ sürüyor

Öte yandan DSG de yaptığı açıklama ile Deyr ez Zor’a ‘Cizre’nin Fırtınası’ ismiyle düzenlediği ancak Türkiye’nin Afrin’e operasyonu nedeniyle durdurulan operasyonun tekrar başladığını açıklamıştı.

DSG “Cizre’nin Fırtınası”nı yeniden başlattı