Ana SayfaGüncelDemirtaş rakiplerini değerlendirdi

Demirtaş rakiplerini değerlendirdi

HABER MERKEZİ – HDP’nin Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş, 24 Haziran erken seçimlerinde yarışacak olan rakiplerini değerlendirdi: “Şu ana kadar hiçbir aday özgürlükleri merkeze alan bir gelecek vizyonu ortaya koyamadı. Hiçbirinin böyle bir kapasitesi de mantalitesi de yok.”

Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş, tutuklu bulunduğu Edirne F Tipi Cezaevi’nden bianet’in sorularını yanıtladı.

Seçim sürecinde cezaevinde bulunması nedeniyle en dezavantajlı aday olduğunu vurgulayan Demirtaş, “Cezaevinde olmanın hele hele seçim döneminde Cumhurbaşkanı adayı olarak dört duvar arasında olmanın tek bir avantajı bile yoktur. Şu anda diğer adaylarla kıyaslandığında, en dezavantajlı konumda olan benim. Bu durumun normalleştirilmeye çalışılması seçmenlerimize büyük haksızlık olur” dedi.

24 Haziran’da yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçiminde yarışacak rakiplerini de değerlendiren Demirtaş, şunları söyledi:

“Elbette bütün adayların söylemlerini yakından takip ediyorum. Şu ana kadar hiçbir aday özgürlükleri merkeze alan bir gelecek vizyonu ortaya koyamadı. Hiçbirinin böyle bir kapasitesi de mantalitesi de yok. Özgürlüklere dair umut ve heyecan yaratan bir tek önemli fikir ya da proje duyamadı seçmen. Çünkü o heyecanı yaratacak aday HDP’nin adayıdır, ama o da henüz seçmenin karşısına çıkıp bunu anlatamadı.”

Demirtaş’tan Erdoğan’a: Albümüm çıktığında, beni gizli gizli dinleyecek

Demirtaş, kendisine yönelik “popstar” diyen AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ise şöyle yanıt verdi:

“Kendisi beni küçümsemek için bu şekilde bir ifade kullanmıştı. Ama ben müziği çok seviyor, müziğe ilgi duyuyorum. Bu, küçümsenecek bir durum değil. Burada besteler de yapıyorum. Bir gün kendi albümümü de yapmak isterim. “Star” olmak değil hedefim, ancak beni bu konuda küçümseyenleri de utandıracak kadar iyi bir performans ortaya koyabileceğime inanıyorum. Albümüm çıktığında, kendisi de beni gizli gizli dinleyecektir, bundan şüphem yok.”


Demirtaş seçim kampanyasını cezaevinden sürdürüyor

HDP’nin Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş, 4 Kasım 2016 tarihinden bu yana Edirne F Tipi Cezevi’nde tutuklu bulunmakta.

Yüksek Seçim Kurulu, Demirtaş’ın adaylığında hukuki bir sakınca görmedi ve adaylığını kabul etti.

Demirtaş, 24 Haziran erken seçimlerinde, AKP-MHP adayı Recep Tayyip Erdoğan, CHP adayı Muharrem İnce, İYİ Parti adayı Meral Akşener, SP adayı Temel Karamollaoğlu ve Vatan Partisi adayı Doğu Perinçek’le yarışacak.

Ancak diğer adaylardan farklı olarak Demirtaş, tutuklu bulunduğu için meydanlarda yurttaşlara seslenemiyor ve seçim kampanyasını şahsen anlatamıyor. Selahattin Demirtaş, sadece avukatları ve partisi aracılığıyla yazılı mesajlarla Cumhurbaşkanı adayı olarak sesini duyurabiliyor.

Previous post
'The Lord of The Rings'in dizi uyarlaması yolda: İlk sezona dair merak uyandıran iddialar
Next post
Birgül Çoban'ı sistematik şiddete maruz bırakıp öldüren erkeğe 'iyi hal' indirimi