Ana SayfaGüncelTemelli’den Libya tezkeresi açıklaması

Temelli’den Libya tezkeresi açıklaması

HABER MERKEZİ – Partisinin Batman kongresinde konuşan HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, Meclis’te Libya tezkeresine “hayır” diyeceklerini belirterek, “Tezkereler halklara yıkım getiriyor. Buna izin vermeyeceğiz” dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Batman İl Örgütü, 3’üncü Olağan Kongresi’ni gerçekleştirdi.

Kongreye, HDP Batman milletvekilleri, Barış Anneleri, Batman Belediye Eşbaşkanları Songül Korkmaz  ve Mehmet Demir, Azadî Partisi temsilcisi İhsan Direk, Türkiye Kürdistan Demokrat Partisi (PDK-T) Genel Başkan Yardımcısı Ertan Recebanlı ve birçok sivil toplum örgütü temsilcisinin yanı sıra çok sayıda partili katıldı.

“Bu kaçıncı gencimiz?”

Kongrede konuşan HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, konuşmasına 8 yıl önce yaşanan Roboski Katliamı’nda yaşamını yitirenleri anarak başladı ve katliamlarla yüzleşilmesi gerektiğini söyledi.

28 Aralık’ta Diyarbakır’da çevik kuvvet polislerine ait zırhlı otobüsün ezmesi sonucu yaşamını yitiren Cihan Can’ın ölümüne değinen Temelli, Türkiye’de suçun olağan hale geldiğini belirterek, “Güvenlikçi denen bu politikalarla insanların canına kastetmektir. Bu kaçıncı gencimiz? Sokaklarda bunlara son vereceğiz. Kayyumlarıyla birlikte gidecekler” dedi.

“Kim yarattı bu İdlib’i?”

Temelli, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın İdlib’de 80 bin kişinin Türkiye’ye doğru gelmesine ilişkin sözlerini eleştirerek şunları söyledi:

“Kim yarattı bu İdlib’i? Kim yarattı Suriye’deki bu durumu? İttihatçı zihniyetin Kürt düşmanlığındaki ısrarından kaynaklıdır. Suriye halkları kendi yaşamını inşa ederek, yeni bir çözüm yolu açmışken, IŞİD ve IŞİD artıklarıyla yeniden saldırıyorlar.”

“Gerçek bir muhalefet yapma dönemi gelmiştir”

Meclis’e gelmesi beklenen Libya tezkeresine de değinen Temelli, “Suriye’deki savaş yetmiyor şimdi de Libya tezkeresi getiriyorlar. Bunu eleştirdiğimizde ise dersine çalışmamış öğrenci gibi kitabı okumadan, kapağına bakmış ve konuşuyor. Bu argümanları halklara pazarlamaya çalışıyorlar” diyerek, diğer tezkerelerde olduğu gibi Libya tezkeresine de “hayır” diyeceklerini söyledi ve ekledi:

“Bugün muhalefet de Libya tezkeresine karşı. Bugün gerçek bir muhalefet yapma dönemi gelmiştir. Tezkereler halklara yıkım getiriyor. Buna izin vermeyeceğiz. Tezkere istiyorlar. Çünkü daha fazla silah satışı yapmak istiyorlar. Müteahhitler kazansın, dünürleri kazansın istiyorlar.”

Akar’dan Libya açıklaması

Libya tezkeresi Meclis’e geliyor, kim ne diyor?

Bloomberg: Türkiye, Suriye’de desteklediği grupları Libya’ya gönderecek

“Tunus’un ardından Cezayir’e gitmek isteyen Erdoğan geri çevrildi”

Libya Türkiye’den ‘resmen’ askeri destek istedi

Türkiye Libya’ya asker göndermeye hazırlanıyor


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Meteoroloji'den İstanbul için uyarı: Şiddetli fırtına geliyor
Sonraki Haber
Soylu'dan Kanal İstanbul açıklaması: Birileri çatlasa da patlasa da yapacağız