Ana SayfaDünyaABD’den seçim sonuçlarına ilişkin ilk açıklama

ABD’den seçim sonuçlarına ilişkin ilk açıklama

HABER MERKEZİ – 24 Haziran seçimleriyle ilgili ABD’den gelen ilk açıklamada, karara saygı duyulduğu belirtilerek “Türkiye’deki tüm kesimlerin görüşlerinin temsil edilmesini bekliyoruz” denildi.

ABD’den Türkiye’deki seçimler sonrası ilk açıklama geldi.

Reuters’a konuşan ABD Dışişleri Bakanlığı yetkilisi, 24 Haziran seçimleriyle ilgili açıklamasında verilen kararı saygıyla karşıladıklarını belirtti.

BBC Türkçe’nin aktardığı habere göre açıklamada, “(Recep Tayyip) Erdoğan da dahil tüm temsilcilerden, tüm Türkiye vatandaşlarının farklı görüşlerini temsil etmelerini ve demokrasiyi güçlendirmelerini bekliyoruz” denildi.

İsmini vermek istemeyen ABD Dışişleri Bakanlığı yetkilisi ayrıca, “Ortak zorluklara karşı birlikte mücadele ettiğimiz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yapıcı ilişkiler kurmayı bekliyoruz” da dedi.

Beyaz Saray’dan Türkiye’ye demokrasi çağrısı

Öte yandan Beyaz Saray Sözcüsü Sarah Sanders da bugünkü basın toplantısında Türkiye’deki seçimlerle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Sanders, Türkiye’ye demokrasisini güçlendirme ve ikili ilişkilerdeki sorunlar çözmeye yönelik yapıcı adımlarını sürdürmesi çağrısı yaptı.

Beyaz Saray Sözcüsü ayrıca, ABD Başkanı Donald Trump ile Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın telefon görüşmesi yapması için hazırlıkların sürdüğünü belirtti.

Previous post
Meteoroloji’den Marmara için kuvvetli sağanak uyarısı
Next post
Times: Erdoğan zaferin yatırımcıya güven vereceğini sanıyorsa yanılıyor