Ana SayfaGüncel‘Demirtaş seçmenlere hapisten seslenecek’

‘Demirtaş seçmenlere hapisten seslenecek’

HABER MERKEZİ – YSK, HDP’nin hapisteki cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş’ın TRT üzerinden görüntülü ve sesli propaganda yapmasına izin verdi. Kayıt için TRT kameraları Edirne Cezaevi’ne gidecek.

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), 24 Haziran’daki Cumhurbaşkanlığı seçimleri için adayların resmi propagandasının ayrıntılarını belirledi.

Buna göre, cumhurbaşkanı adayları Recep Tayyip Erdoğan, Muharrem İnce, Selahattin Demirtaş, Meral Akşener, Temel Karamollaoğlu ve Doğu Perinçek’e görüntülü ve görüntüsüz propaganda yapma hakkı tanındı.

Tüm adayların birinci tur için 10’ar dakikalık iki konuşma hakkı olacak. Aynı hakkın olası ikinci tur seçimler için de tanınacağı belirtildi.

Cumhuriyet gazetesinden Sinan Tartanoğlu’nun haberine göre, propaganda yapma hakkının ayrıntıları şöyle:

  • Adayların propagandaları bir defada iki dakikadan az olamayacak, bir günde 10 dakikayı geçemeyecek.
  • Propaganda konuşmaları, YSK’nin kararında belirlediği takvime göre, 17 Haziran pazar günü başlayacak, 23 Haziran Cumartesi günü sona erecek.
  • Seçimlerinin ikinci tura kalması halinde, ikinci tur propaganda konuşmaları 4 Temmuz Çarşamba günü başlayacak, 7 Temmuz Cumartesi günü sona erecek.
  • Adayların hangi tarih ve saat ile hangi sırayla konuşacağına, çekilecek kura ile karar verilecek.
  • Propagandalarda “suç teşkil eden” görüntülere yer verilemeyecek. Suç teşkil etmesi halinde YSK görüntülerin yayımlanmasına izin vermeyecek.

‘Demirtaş seçmenlere hapisten seslenecek’

YSK’nin kararına göre, diğer cumhurbaşkanı adayları ile birlikte HDP’nin Edirne Cezaevi’nde tutuklu bulunan cumhurbaşkanı adayı Demirtaş’ın propagandası, YSK’nin görevlendireceği bir kurul üyesi huzurunda ve TRT’de görevli personel tarafından ses ve görüntü alma cihazı ile tespit edilecek.

Habere göre, görüntülü propaganda için iki seçeneğin olduğu belirtildi.

YSK’nin HDP temsilcisi Mehmet Rüştü Tiryaki, “YSK’nin eğilimi Demirtaş için TRT ekibinin cezaevine gönderilmesi yönünde. TRT çekimleri için Edirne Cezaevi’nde bir çekim yapılmasını bekliyoruz. Başvurumuzu yapacağız. Yasa hükmü çok açık” ifadelerini kullandı.

YSK’nin AKP temsilcisi Recep Özel ise, “Adalet Bakanlığı ile bir görüşme yapılacak. Demirtaş’ı TRT stüdyosuna getirip öyle de çekebilirler. Cezaevinde stüdyo şartları oluşturulursa ikisi de olabilir” dedi.

Previous post
YSK seçmen sorgulama ekranı açıldı: Nerede oy kullanacağım?
Next post
“Hotel Artemis”ten yeni fragman ve karakter posterleri yayınlandı