Ana SayfaGüncelHDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan hakkında soruşturma

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan hakkında soruşturma

HABER MERKEZİ – HDP’li dört milletvekili hakkında yürütülen ‘cenaze soruşturmaları’na yönelik açıklamaları nedeniyle HDP Eş Genel Başkanı Buldan’a soruşturma açıldı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Pervin Buldan hakkında, çatışmalarda yaşamını yitiren PKK’lilerin cenaze törenlerine katıldıkları için HDP’li 4 milletvekiline yönelik başlatılan soruşturmalara ilişkin açıklamaları nedeniyle soruşturma başlatıldı.

Soruşturmayı başlatan Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan yapılan açıklamada, Buldan’ın HDP’li vekiller hakkında yürütülen soruşturmalara yönelik sözleri anımsatıldı.

Buldan, partisinin Van’daki toplantısında yaptığı konuşmada şunları söylemişti:

“HDP’den seçilen milletvekili arkadaşlarımıza zorbalıklara dünden başladılar. 4 arkadaşımıza hızla soruşturma açılmasını kabul etmiyoruz. Cenaze törenlerine katılmak, bizim kültürümüzde olan bir şeydir. Bu bizim en büyük görev ve sorumluluğumuzdur. İnsanların yaşamını yitirmemesi için yürüttüğümüz büyük bir mücadele var. Bu çatışmalı süreçte insanlar hayatını kaybediyorsa, insanlarımızın aileleri ile birlikte olmak bizim sorumluluğumuzdur. Bundan sonra da bunu yapacağımızı belirtmek istiyoruz. Ailelerimiz sahipsiz değildir. Milletvekili arkadaşlarımız kentlerinde en ufak üzüntüye ortak olması, en büyük sorumluluğumuzdur. Yürüteceğimiz mücadele mutlaka önemlidir ama insanlar halen yaşamını yitiriyorsa, ailelerin yanında olmaya devam edeceğiz.”

HDP Diyarbakır milletvekilleri Remziye Tosun ve Musa Farisoğulları hakkında PKK’li Mehmet Yakışır’ın cenaze törenine katıldıkları gerekçesiyle, HDP Batman milletvekilleri Feleknas Uca ve Mehmet Rüştü Tiryaki hakkında ise PKK’li Devran Baysal’ın cenaze törenine katıldıkları gerekçesiyle soruşturma başlatılmıştı.


HDP’li iki vekil hakkında daha ‘cenaze soruşturması’

Cizre yasağında cenazesi buzdolabında saklanan Cemile Çağırga’nın babası tahliye edildi