Ana SayfaGüncelErdoğan: Bundan sonra Bahçeli’yle bir araya gelmemiz vazgeçilmez

Erdoğan: Bundan sonra Bahçeli’yle bir araya gelmemiz vazgeçilmez

HABER MERKEZİ – Güney Amerika ziyareti dönüşü konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ittifak görüşmelerine ilişkin olarak MHP lideri Bahçeli’ye mesaj gönderdi: “Bundan sonra bir araya gelmemiz vazgeçilmezdir.” Erdoğan, İstanbul adayıyla ilgili olarak da “Sabırlı olacağız” dedi.

AKP lideri ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yaklaşan yerel seçim, ittifak ve adaylıklar konusunda açıklamalarda bulundu.

Güney Amerika ziyareti dönüşü Ankara’da Esenboğa Havalimanı’nda konuşan Erdoğan, MHP Genel Başkanı Bahçeli ile ‘ittifak’ görüşmelerine ilişkin açıklama yaptı.

Bahçeli bugün partisinin Meclis grup toplantısında “Cumhurbaşkanımızın Türkiye’ye dönüşüyle birlikte, kendi incelemelerini yaptıktan sonra görüşme istekleri olursa biz hazırız. Şu anki çalışma 30 büyük şehrin belediye başkanı ve onun alt yapısını oluşturan belediyeler üzerinde yoğunlaşmaktadır” demişti.

Erdoğan ise açıklamasında, “Bundan sonra Bahçeli ile bir araya gelmemiz vazgeçilmezdir. Bir araya gelmemiz gerekir. Bazıları rahat durmaz, onlara bu fırsatı vermemek için Cumhur İttifakı’nı diri tutmamız gerekiyor” dedi.

Erdoğan İstanbul adayıyla ilgili soruya ise, “Aday tespitleri konusunda hassasiyetimizi koruyoruz. Bununla ilgili arkadaşlarımız çalışmalarını sürdürüyor. İstanbul’la ilgili sabırlı olacağız. Nihai kararımızı, önce tabanı şöyle yoluna koyduktan sonra vereceğiz” karşılığını verdi.

Erdoğan, çalışma bittiği anda ikinci 100 günlük programın kamuoyuyla paylaşılacağını da belirtti.

Previous post
Tarihin ilk Ballon d’Or kazanan kadın futbolcusuna sahnede cinsiyetçilik
Next post
Cahiers Du Cinéma'dan 2018’in en iyi filmleri listesi