Ana SayfaGüncelMGK’den “güvenli bölge” mesajı 

MGK’den “güvenli bölge” mesajı 

HABER MERKEZİ – AKP lideri ve Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplanan MGK’den “güvenli bölge” mesajı geldi. Yayımlanan bildiride, “projenin hayata geçirilmesi için gayretlerin daha ileri adımlarla güçlendirileceği” bildirildi.

Milli Güvenlik Kurulu (MGK), AKP lideri ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında toplandı.

Toplantının ardından yayımlanan bildiride, “güvenli bölge” mesajı var.

Bildiride, “Türkiye’nin, insani bir mesele olarak ele aldığı Suriyeli sığınmacıların evlerine bir an önce dönmelerini sağlayacak güvenli bölge projesinin hayata geçirilmesine ilişkin samimi gayretlerini daha ileri adımlarla güçlendireceği belirtilmiştir” deniliyor.

Öte yandan sınır dışı operasyonlarının sürdürüleceği kaydedilen bildiride, “Türkiye’nin güvenliğini yakından ilgilendiren önemli iç ve dış gelişmelerin ele alındığı” belirtiliyor.

Ankara’dan ‘güvenli bölge’ baskısı

Ankara, Demokratik Suriye Güçleri’nin kontrolünde bulunan Kuzey ve Doğu Suriye sınırlarında ‘güvenli bölge’nin hızlı bir şekilde oluşturulması için ABD’ye baskı yapıyor.

AKP lideri ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha önce yaptığı açıklamada ‘güvenli bölge’nin bir an önce oluşturulacağını belirtmiş, “Eylül’ün son haftasına kadar Fırat’ın doğusundaki güvenli bölge oluşumunu kendi istediğimiz şekilde fiilen başlatmakta kararlıyız” demişti.

“Bunu Amerikalı dostlarımızla birlikte yapmak hepimiz için en ideal yoldur” diyen Erdoğan, “ama böyle bir zemin oluşmazsa hazırlıklarımız tamam. Kendi imkânlarımızla bu işe başlayacağız” ifadelerini kullanmıştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘güvenli bölge’nin oluşturulmaması halinde ise Suriyeli mülteciler konusunda “Oldu oldu, olmadı biz de kapıları açmak zorunda kalırız” diye konuşmuştu.

Ankara’nın ABD’ye verdiği ‘mühlet’ bugün itibarıyla sona ererken, operasyona karşı olduğu yönünde açıklamalar yapan ABD ise bir dizi görüşme sonrası Türkiye ile “Müşterek Harekat Merkezi” kurulması konusunda mutabık kalındığını duyurmuştu.

Previous post
“Büyük KHK Buluşması”na doğru: Sadece işimizi değil, adalet de istiyoruz
Next post
Halit Ayar cinayetinde saldırganlar için ağırlaştırılmış müebbet istemi