Ana SayfaGüncelİnternet kesintileri hükümet talimatıyla mı yapılıyor?

İnternet kesintileri hükümet talimatıyla mı yapılıyor?

HDP Milletvekili Ali Atalan, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı’na Diyarbakır başta olmak üzere bölgede birçok kentte yaşanan internet kesintilerinin nedenini sordu.

HABER MERKEZİ – HDP Milletvekili Ali Atalan, Diyarbakır Büyükşehir Belediye eş başkanları Anlı ve Kışanak’ın gözaltına alınmasının ardından protesto eylemlerinin yaşandığı Diyarbakır başta olmak üzere bölgedeki bir çok kentte yaşanan internet kesintilerini, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan’a sordu.

Atalan Bakan Arslan’ın yanıtlaması talebiyle verdiği soru önergesinde, GSM operatörleri ile yapılan görüşmelerde kesintilerin teknik ve altyapı sorunuyla alakalı olmadığı anlaşıldığını belirterek, söz konusu engellemelerin Anayasa’nın 22’nci, AİHS’nin 8’inci ve TCK’nın 124’üncü maddesine göre de hak ihlali olduğunu vurguladı.

atalan-foto-3

Atalan, Bakan Aslan’a şu soruları yöneltti:

 *26 Ekim 2016 tarihi itibariyle başlayan elektronik haberleşme hizmetindeki kesintinin/engellemenin sebebi nedir

*Mobil ve sabit internet erişiminin engellenmesi hükümetin aldığı bir karar mıdır? Öyleyse bu kararın yasal dayanağı nedir?

*26 Ekim 2016 tarihi itibariyle internet bağlantısında kesinti ve engelleme yaşayan başka iller var mıdır, varsa bunlar hangileridir, kesinti/engelleme sebebi nedir?

*İnternete erişimin engellenmesinin başta sağlık kurumları olmakla yurttaşlar üzerinde yarattığı olumsuz etki düşünülmüş müdür?

*Söz konusu engellemelerin Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eşbaşkanları Gültan Kışanak ve Fırat Anlı’nın gözaltına alınmasından sonra, “tepki ve gösterilerin önüne geçmek için hükümetin talimatıyla yapıldığı” şeklindeki iddialar doğru mudur?

Previous post
Duterte 'tövbe' etti: Tanrı'nın sesini duydum, artık küfretmeyeceğim
Next post
"haberSİZsiniz"in ilk canlı yayını 30 Ekim'de