Ana SayfaGüncelBir J.M. Coetzee uyarlaması: ‘Barbarları Beklerken’

Bir J.M. Coetzee uyarlaması: ‘Barbarları Beklerken’

HABER MERKEZİ – Bu hafta ikisi yerli olmak üzere 6 film gösterime girdi. 9 Ekim itibari ile vizyonda olan filmlerden Ciro Guerra’nın Güney Afrikalı yazar J.M. Coetzee’nin aynı adlı romanın uyarlanan “Barbarları Beklerken” filmini sizin için seçtik.

Barbarları Beklerken

Kolombiyalı Ciro Guerra’nın yönettiği Barbarları Beklerken (Waiting for the Barbarians, 2019) filmi dram aksiyon türünde.

Film, 20. yüzyılın en önemli eserleri arasında sayılan Pulitzer ödüllü Güney Afrikalı yazar John Maxwell Coetzee’nin aynı adlı romanından, yazarın kendisi tarafında uyarlandı.

Film, imparatorluğu tehdit etmek için harekete geçen, geniş topraklara yayılmış bir imparatorluğun en ucundaki bölgede yaşayan ‘barbarlar’ ile onları bastırmak üzere gönderilen albay ve emrindeki insanların karşı karşıya gelmesini konu alıyor.

Venedik Film Festivali’nde ilk kez izleyici karşısına çıkan filmde; Johnny Depp, Mark Rylance, Robert Pattinson, Gana Bayarsaikhan, David Dencik, Harry Melling, Greta Scacchi, Sam Reid gibi oyuncular var.

Coetzee’nin 1980’de yayınlanan romanı hayali bir yerde geçse de, 1970’ler Güney Afrika’sının sosyal ve politik yaşamından esintiler taşıyor.

Romandaki olaylar da o bölgede görevli sulh hâkiminin bakış açısından okuyucuya aktarılıyor.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Covid-19 pandemisinde vaka sayısı 36 buçuk milyonu aştı
Sonraki Haber
Azeri ve Ermeni bakanlar Moskova yolunda