Ana SayfaGüncelMahkeme ‘özsavunmayı’ tanıdı, tahliye dedi

Mahkeme ‘özsavunmayı’ tanıdı, tahliye dedi

HABER MERKEZİ – Bursa’da Meryem B. isimli bir kadın kendisini sistematik bir şekilde cinsel saldırıya maruz bırakan kayınpederini öldürdüğü için yargılandığı davada karar verildi. Mahkeme olayın ‘ağır tahrik altında işlendiğine’ karar vererek Meryem B.’yi tahliye etti. 

Bursa’da, kendisini sistematik bir şekilde taciz eden kayınpederi Çetin B.’yi özsavunma hakkını kullanarak öldüren Meryem B.’nin yargılanmasında mahkeme, cinayetin “Ağır tahrik altında işlendiğine” karar vererek Meryem B.’yi tahliye etti.

Bursa 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde, “kasten ölüme sebep olmak” suçundan, ömür boyu hapis istemiyle yargılanan Meryem B. daha önce de defalarca cinsel saldırıya maruz bırakıldığını ve “155 Polis” hattını arayarak şikayette bulunduğunu söylemişti.

Karar duruşmasına Yenişehir Cezaevi’nden ses ve görüntülü iletişim sistemi SEGBİS aracılığıyla katılan Meryem B., daha önceki ifadelerinde hiç bir değişiklik olmadığını belirtip, haklılığını yineledi.

Selçuk B. ise babasını öldürdüğü iddia edilen eşinden şikayetçi olduğunu tekrarladı.

Mahkeme heyeti, TCK 27’nci maddesinde yer alan “meşru savunmada sınırın aşılması mazur görülebilecek bir heyecan, korku veya telaştan ileri gelmiş ise faile ceza verilmez” maddesi uyarınca, B’nin beraatine ve 10 aylık tutukluluğun ardından da tahliyesine karar verdi.