Ana SayfaGüncelİstanbul’a yarın kar geliyor: ‘Kar kalınlığı 20 santimi bulacak’

İstanbul’a yarın kar geliyor: ‘Kar kalınlığı 20 santimi bulacak’

HABER MERKEZİ – İstanbul’da etkili olan yağmurun yarın yerini kar yağışına bırakacağı, şiddetli kar yağışının ise hafta sonu boyunca etkisini göstereceği belirtildi.

İstanbul ve Marmara Bölgesi’nin tamamında yarın (06.01.2017) kar yağışı bekleniyor.

Gazete Karınca’ya konuşan meteoroloji yüksek mühendisi Serhan Yeşilköy, İstanbul’da beklenen kar yağışının yarın öğlen saatlerinden itibaren başlayacağını belirterek şunları aktardı:

Sıcaklıklarda hızlı bir düşüş gerçekleşecek, öğlenden sonra ise şiddetli kar yağışı başlayacak. Kar 20 santime kadar ulaşabilir. Cuma günü başlayacak olan bu soğuk hava dalgası ve kar yağışı hafta sonu boyunca devam edecek. Kar yağışı etkisini Pazar günü kaybedecek ancak soğuk hava yurdu terk etmeyecek.

Meteoroloji’den yapılan açıklamada da “Gece boyunca ve cumartesi öğlene kadar da yoğun şekilde kar yağışı bekliyoruz” denildi.

Öte yandan İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Afet Koordinasyon Merkezinden (AKOM) yapılan açıklamada da hafta sonu beklenen yoğun kar yağışına ilişkin şu bilgiler aktarıldı:

Cuma günü batı kesimlerinden itibaren Balkanlar üzerinden gelmekte olan Sibirya kökenli soğuk ve yağışlı havanın etkisi altına girecek.

Bugün 9 ila 6 derece civarında seyredecek sıcaklıklar cuma günü 2 dereceye kadar gerileyecek. Cumartesi günü sıfırın altında 4 ve 1 derece olması tahmin edilen sıcaklıkların yanı sıra kar fırtınası bekleniyor.