Ana SayfaGüncelİzmir saldırısının tanıkları anlattı

İzmir saldırısının tanıkları anlattı

HABER MERKEZİ – İzmir’deki saldırıdan kurtulanlar saldırı anını ve sonrasını anlattı. Saldırıdan önce Adliye binasından ayrılan avukat Zeynep İnan Çam, olayın gerçekleştiği yeri “Binanın o girişi diğer girişlere göre daha az korunuyordu. Biz kendi aramızda ‘burası diğer girişler kadar korunmuyor’ diye konuşuyorduk” diye anlattı.

İzmir’in Bayraklı ilçesindeki adliye binası önünde saldırı düzenlendi.

Biri polis, biri mübaşir 2 kişinin hayatını kaybettiği saldırıdan kurtulanlar yaşananları anlattı.

Bayraklı Adliye binasına 400 metre uzaklıktaki bir binada olan Murat Utkucu duyduklarını şöyle anlattı:

Önce korkunç bir ses duyduk. Gök gürültüsü dibimizde gerçekleşmiş gibiydi. Bomba olduğunu hemen anladık tabi. Hemen akabinde çatışma sesleri duyduk. Çok sayıdaydı. Yaklaşık 1 dakika sürdü. Sonra korkunç bir barut ve yanık kokusu geldi. Biz o kadar uzakta olmamıza rağmen bize kadar geldi. Sonra binadan yükselen dumanlar gördük. O zaman Adliye binası olduğunu anladık.

‘Adliyenin kalabalık olmadığı zaman’

Olay anında adliye yakınındaki ofislerinde toplantı halinde olduklarını söyleyen Akar ise NTV canlı yayınında şöyle konuştu:

Büyük patlama sesi duyduk ardından çatışma gerçekleşti. Sanırım bir araç havaya uçtu. Camdan bakınca arabanın yandığını gördük, beyaz bir ticari araç da yanıyordu. Polis ve güvenlik görevilileri ateşe karşılık verdi. Bizim ofisimizden kaybımız yok ama diğer meslektaşlara ulaşmaya çalışıyoruz. Çok sayıda ambulans ve polis aracı var. Ocak ayının ilk haftası adliyeler çok yoğun olmaz, nadir duruşmalar bu saate kadar devam eder. Adliyenin kalabalık olmadığı zamanlardı. Çok yoğun bir saat değil.

‘Binanın o girişi diğer girişlere göre daha az korunuyordu’

BBC’nin haberine göre saldırıdan biraz önce Adliye binasından ayrılan avukat Zeynep İnan Çam da şunları anlattı:

Orası Adliye’de hakim, savcı ve avukatların girişiydi. Ama saldırının olduğu saat çok yoğun değildi çünkü bugün hava yağışlı olduğu için pek çok avukat işlerini erteleyip, adliyeden erken ayrılmıştı. Eğer hava kötü olmasaydı can kaybı çok daha yüksek olabilirdi. Perşembe günü adliyenin en yoğun olduğu günlerden biridir. Bunu herkes bilir. Ben o yüzden özellikle Perşembe gününün seçildiğini düşünüyorum. Adliyenin diğer bir kapısı daha var, oradan vatandaşlar giriyor. Oraya saldırı olsaydı çok daha fazla can kaybı olabilirdi.

İlk düşündüğüm vatandaşların değil devletin hedef alındığıydı. Binanın önünde bir polis noktası ve yolun iki tarafında kapan vardır. Binanın o girişi diğer girişlere göre daha az korunuyordu. Biz kendi aramızda ‘burası diğer girişler kadar korunmuyor’ diye konuşuyorduk. Otoparka sadece hakim ve savcılarının araçlarıyla polis araçları, cezaevi arabaları alınıyor.

  İzmir'de bombalı saldırı: 1'i polis 2 kişi hayatını kaybetti