Ana SayfaGüncelHalk Sağlığı Merkezi’ndeki cinsel saldırı iddialarını sordu: ‘O müdür neden hala görevde?’

Halk Sağlığı Merkezi’ndeki cinsel saldırı iddialarını sordu: ‘O müdür neden hala görevde?’

HABER MERKEZİ – HDP Milletvekili Sibel Yiğitalp, Diyarbakır Halk Sağlığı Merkezi müdürünün kadın çalışanları tacize maruz bırakmasını ve buna rağmen hala görevden alınmamasını Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya’a sordu. Yiğitalp, “Hala göreve devam etmesi kadına yönelik şiddet suçlarını meşrulaştırmaz mı?” sorusuna yanıt istedi. 

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Diyarbakır Milletvekili Sibel Yiğitalp, Diyarbakır Halk Sağlığı Merkezi’ndeki müdür F.M.A’nın kadın personelleri taciz etmesini Meclis gündemine taşıdı.

Yiğitalp, taciz iddialarını, Meclis Genel Kurulu’nda Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan’ın yanıtlaması için verdiği soru önergesinde gündeme getirdi.

Medyadaki haberlere atıfta bulunan ve F.M.A. tarafından tacize maruz bırakılan bir kadının, “Ben ve birkaç kadın çalışan sürekli müdürün tacizine maruz kalıyoruz. El tacizlerinde bulunuyor. Bir keresinde odanın kapısını üzerime kapattı ve güçlükle çıktım içeriden” şeklindeki ifadelerini anımsatan Yiğitalp, tacize maruz bırakılan kadınların yaşadıkları bu durumu üç kez Başbakanlık İletişim Merkezi’ne (BİMER) yazdığını belirtti.

F.M.A. hakkında 2014 yılında da taciz iddialarının ortaya atıldığını kaydeden Yiğitalp, o dönem taciz, hakaret ve tehditlere maruz kalan kadının suç duyurusuna rağmen F.M.A.’nın yine görevden alınmadığını söyledi.

Diyarbakır Halk Sağlığı Merkezi’nde yaşananları Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan’a soran HDP’li Yiğitalp, konuyla ilgili Bakanlığın bir soruşturma başlatılıp başlatmadığına yanıt isterken, Aile Bakanı’nın şu soruları da cevaplamasını istedi:

  • Diyarbakır Halk Sağlığı Merkezi kadın çalışanları tarafından Başbakanlık Bilgi İşlem Merkezine, ilgili merkezin müdürü F.M.A tarafından tacize uğradıklarına dair yazılı bir şikâyet başvurusu olmuş mudur?
  • İddia edilen yazılı şikâyet başvurusu doğru ise, şikâyet edilen bakanlık tarafından konunun araştırılmasına dair bir girişimi olmuş mudur?
  • Diyarbakır Halk Sağlığı Merkezi Müdürü F.M.A hakkında, daha öncede bu tür şikâyetler olmasına rağmen herhangi bir yasal süreç başlatılmış mıdır?
  • Diyarbakır Halk Sağlığı Merkezi Müdürü F.M.A’nın hakkında kadınları taciz ettiğine dair bu kadar iddia varken, F.M.A’nın hala göreve devam etmesi kadına yönelik şiddet suçlarını meşrulaştırmaz mı?
  • Kadının kamusal alanda uğradığı her türlü taciz, kadının çalışma hakkına karşı bir tehdit değil midir?
  • Kadınların işyerlerinde uğradığı tacizi, şikâyet etmemekte, çoğunlukla sessiz kalmayı tercih etmelerindeki nedenin, tacizcilere karşı caydırıcı cezaların olmamasından kaynaklı olduğunu düşünüyor musunuz?