Ana SayfaGüncelYurt yolunda tacize maruz kalan kadınlar: ‘Artık öz savunmamızı kullanacağız’

Yurt yolunda tacize maruz kalan kadınlar: ‘Artık öz savunmamızı kullanacağız’

HABER MERKEZİ – Dicle Üniversitesi’nde okuyan kadın öğrenciler okula gidip gelirken cinsel saldırıya maruz kaldıklarını defalarca söylemelerine rağmen hiçbir önlem alınmamasına tepki gösterdi. Kadınlar, “Artık kendi can güvenliğimizden onlar değil biz sorumluyuz. Öz savunmamızı kullanacağız” diyor.

Diyarbakır’da Dicle Üniversitesi’nde eğitim gören kadın öğrenciler yıllardır okul ve yurt arasındaki yolda tacize maruz kaldıklarını dile getiriyor.

Kampüse bir saatlik mesafede bulunan Süleyman Bin Halid Yurdu’nda kalan öğrenciler özellikle akşam saatlerinde cinsel saldırılara maruz bırakılıyor.

Gazete Şûjin’e konuşan kadınlar, yurdun üniversiteye uzak, araçların sıklığının az ve yurtta güvenliğin çok pasif olduğunu söylüyor ve üst geçitten geçerken tacize maruz kaldıklarını belirtiyor.

Bakana söyledi, sürgün edildi

Geçen araçlar tarafından sürekli taciz edildiklerini söyleyen kadınlardan S.Ç. yaşadıklarını anlattı:

Her akşam üst geçitten yurda doğru yürüdüğümüzde erkekler karşıdan gelip yolun ortasında bizi taciz ediyor. O yol üzerinde bir olay olsa bağırsak bile sesimiz kimseye gitmez. Zaten yurdun ve güvenliğin girişi de arka tarafta, aylardır bu şikâyetlerimizi dile getiriyoruz ama bizi önemsemiyorlar. En son bir arkadaşımız bu yol meselesini Bakan’ın yanında söylediği için başka yurda sürgün edildi.

“Artık sesimizi duyun demek yok ‘dur’ demek var”

Defalarca şikayette bulunmalarına rağmen yetkililerin hiçbir önlem almadığını ifade eden S.Ç., şunları söyledi:

Araçların arttırılmasını ve bizi yurdun önüne kadar bırakmasını istiyoruz. Sadece öğrenciler için daha fazla araç istedik ama bir kere bile bizi bunun için dinlemediler. Artık kendi can güvenliğimizden onlar değil biz sorumluyuz. Öz savunmamızı kullanacağız. Tüm tacizlere ve sesimizi duymayanlara karşı bir ses çıkaracağız. Artık şikâyet etmek sesimizi duyun demek yok ‘dur’ demek var.

Öte yandan üniversite kampüsünün içindeki Ziya Gökalp Yurdu ile kampüs dışındaki bazı yurtlarda kalan öğrencilerin de benzer şikayetlerinin olduğu biliniyor.