Ana SayfaGüncel‘Evet’ için ‘yatırım’ diyen MHP: Yüksek kârımıza göz dikilmiş durumda

‘Evet’ için ‘yatırım’ diyen MHP: Yüksek kârımıza göz dikilmiş durumda

HABER MERKEZİ – MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, bazı çevrelerce MHP’nin ‘hedef alındığını’ savundu, partiyi eleştirenlere ise “MHP’nin ‘Evet’ yatırımından elde edeceği yüksek kâra göz dikmişlerdir” sözleriyle karşılık verdi.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, MHP’yi eleştirenlere yanıt verirken, “MHP’nin ‘Evet’ yatırımından elde edeceği yüksek kâra göz dikmişlerdir” ifadesini kullandı.

Referanduma sayılı günler kala MHP üzerinde ‘oyunlar oynandığını’ ve ‘bütün hesapların MHP üzerinden yapıldığını’ iddia eden Yalçın, “Birtakım MHP aleyhtarları ve kripto FETÖ’cüler” başlıklı yazılı açıklamasında şunları söyledi:

16 Nisan’da ortaya çıkacak muhtemel bir olumsuz sonucu şimdiden MHP’ye fatura etmek isteyenlerle, MHP’nin elde edeceği karı en aza indirmeye ve beklenti satın almaya çalışan politika ‘broker’ları piyasada iş başındadır.

Bunlar çoğunlukla AKP çevrelerinde kafaları bulandırmaya çalışan geleneksel MHP muarızı birtakım çıkarcılar ve aralarındaki kripto FETÖ’cülerdir.

Yalçın, bahsettiği ‘çevrelerin’ asıl hedefinin ise “MHP’nin kazancını yok etmek ve ortaya çıkacak sonuçtan iktidarı karlı veya en az zararla çıkarmak” olduğunu öne sürdü.

Yalçın, açıklamasında devamla da şu ‘uyarıda’ bulundu:

Ancak politika borsasında şark kurnazlığı yapan bu çıkarcı ‘broker’ların hesaplayamadığı veya belki de bazılarının özellikle satın aldığı beklentilerin, sosyal barışın dinamikleri açısından riskleri ve maliyeti yüksektir. MHP’yi saf dışı etmeye matuf kötü maksatlı ve sorumsuzca çabalar; 15 Temmuz ve sonrasındaki milli mutabakatın ürünü olan Yenikapı ruhunu baltalamaktan, bin yıllık birikimin neticesinde vücut bulan toplumsal barış ve kardeşlik atmosferini dinamitlemekten öteye geçmeyecektir.