Ana SayfaGüncelAKP, Gül ailesinin oy kullandığı sandığı incelemiş: “Kendisi de ailesi de ‘Evet’ oyu vermedi”

AKP, Gül ailesinin oy kullandığı sandığı incelemiş: “Kendisi de ailesi de ‘Evet’ oyu vermedi”

HABER MERKEZİ – AKP Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün AKP genel başkanlığı kendisine verilmediği için ‘kırgın, kızgın’ olduğunu söyledi ve “Nitekim son referandumda evet oyu vermedi, ailesi de evet oyu vermedi” dedi.

AKP Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’le ilgili iddialar ve AKP kongresiyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Akşam gazetesine konuşan Tayyar, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün AKP genel başkanlığı kendisine verilmediği için ‘kırgın, kızgın’ olduğunu söyledi ve “Nitekim son referandumda evet oyu vermedi, ailesi de evet oyu vermedi” dedi.

Bu açıklama “AKP özel olarak Gül ailesinin sandıklarını incelemiş” yorumlarına neden olurken Tayyar ayrıca “2019’da olursa Abdullah Gül’ü cumhurbaşkanı adayı olarak Tayyip Bey’in karşısına çıkarmak isteyebilirler” dedi.

Tayyar’ın açıklamaları şöyle:

Recep Tayyip Erdoğan’ın yeniden cumhurbaşkanı olmaması için bütün şer odakları bir araya gelecektir. 2014’te Ekmelettin İhsanoğlu projesi ile Erdoğan’ın karşısına dikildiler bu sefer yeni projeleri ne olur onu biraz da süreç belirler. Konjonktüre bağlı olarak bir adayın etrafında kenetlenebilirler. Bugünden yarına keskin ifadeler kullanmak çok zor ama  bugünkü şartlarda eğer  2019’da olursa Abdullah Gül’ü cumhurbaşkanı adayı olarak Tayyip Bey’in karşısına çıkarmak isteyebilirler.

Bakın Abdullah Gül, hayır oyu kullandı ve son kongremize gelmeyerek Erdoğan karşıtlarıyla bir duygusal paydaşlık oluşturuyor. Ben bunun bilinçli bir tercih olduğunu düşünüyorum. Yani yarın Erdoğan karşısında bir proje geliştirmek istediklerinde zannediyorum bunun siyasi alt yapısını hazırlıyorlar. Bunların çok tesadüfi tercihler olmadığın kanaatindeyim. Abdullah Gül çok ciddi bir savrulma yaşıyor.  AK Parti Genel Başkanlığı kendisine verilmediği için kırgın, kızgın gibi gözüküyor.  Böyle bir hesaplaşma içine girmek isteyebilir. Nitekim son referandumda evet oyu vermedi ailesi de evet oyu vermedi. Oğlunun kullandığı sandıkta iki oy vardı biri oğluna ait ikisi de hayır çıktı zaten.