Ana SayfaGüncel‘Meraklanmayın’ diyen Kılıçdaroğlu: Cumhurbaşkanı adayımız tanınmış biri olacak

‘Meraklanmayın’ diyen Kılıçdaroğlu: Cumhurbaşkanı adayımız tanınmış biri olacak

HABER MERKEZİ – CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, 2019’daki cumhurbaşkanlığı seçimlerine ilişkin “Cumhurbaşkanlığı seçimlerine daha epey vaktimiz var, CHP olarak elbet bir aday çıkartacağız. Bugünden ben adayım demek kadar yanlış bir şey yok. Kimse meraklanmasın, tanınmış biri olacak” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, dün gece NTV’de gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Kılıçdaroğlu, 2019’daki cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday olup olmayacağına yönelik soruya “Daha epey vaktimiz var. Elbette Cumhuriyet Halk Partisi olarak bir aday çıkaracağız. Ama ‘Ben bugünden adayım’ demek kadar yanlış bir şey yok” diye yanıt verdi.

Cumhurbaşkanlığına seçecekleri adayların niteliklerini ifade eden Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

Daha önümüzde kurultay var. Toplumun sevdiği, güven duyduğu, gerçekten cumhurun başkanı olacak niteliklere sahip, yaşantısıyla mütevazi olan, kibirli olmayan, vatandaşına kızmayan, dövmeyen, küfretmeyen, toplumun tanıdığı bir insan çıkacaktır. Kimse meraklanmasın, tanınmış biri olacaktır.

Kılıçdaroğlu, adayın açıklanması için henüz belirlenmiş bir takvim olmadığını da aktardı.

Kılıçdaroğlu’nun ‘tutuklanma’ tartışması

CHP lideri Kılıçdaroğlu, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Kılıçdaroğlu’na yönelik tutuklu CHP’li vekil Berberoğlu’nu işaret ederek “Eğer yakında bu içeride olan zatla alakalı Kılıçdaroğlu’nun bağlantısı çıkarsa şaşmayın” sözlerine yönelik de açıklamalarda bulundu.

Berberoğlu’nun suç işlemediğini, rehin alındığını savunan Kılıçdaroğlu, MİT TIR’ları konusunun ‘devlet sırrı’ sayılamayacağını söyledi:

MİT TIR’ları Berberoğlu’ndan çok ama çok önce, Cumhuriyet’in yazmasından çok ama çok önce bütün gazetelerde yer aldı. Herkesin bildiği devlet sırrı olur mu? Efendim ‘Kılıçdaroğlu bu devlet sırrını daha önce açıklamıştı’. Evet açıkladım. Buradan söylüyorum. Suriye’ye silah götüren bir şoförün mahkemede verdiği ifadeyi salı günü grup toplantısında okudum ve açıkladım. Türkiye Cumhuriyeti devletini gayrimeşru bir olayın içine sokamazsınız. Buna kimsenin hakkı ve yetkisi yoktur. Ayrıca bu bir devlet sırrı da değildir.

CHP lideri sözlerini şöyle sürdürdü:

Milyonlarca insan öldü, sakat kaldı. Oraya silahı siz neye göre götürüyorsunuz? Hangi devlet sırrı? Türkiye Cumhuriyeti devletini hiçbir hükümet gayrimeşru bir sürecin içine sokamaz. Hakkı da yoktur yetkisi de yoktur. Burası hukuk devletidir, eşkıya devleti değildir. Enis beyi içeri aldılar, niye alıyorlar? Devlet sırrı, ne devlet sırrı? Enis beyin hiçbir ilgisi yok.

Ayrıca Kılıçdaroğlu, Erdoğan’a açık çağrıda bulundu:

Güzel, beni suçluyorsun böyle. Şimdi ben sana, senin konuştuğun dille sesleniyorum. Ey Erdoğan; korkak değilsen, ödlek değilsen, cesaretin varsa gel karşıma kardeşim. Oturup insan gibi konuşalım.

‘Ben adalet diyorum, o atlet diyor’

Öte yandan CHP lideri Kılıçdaroğlu, ‘Adalet Yürüyüşü’ esnasında karavanında atletle yemek yerken çekilmiş fotoğrafı üzerinden kendisine yönelik açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yanıt verdi.

Kılıçdaroğlu, “Ben adalet diyorum, o atlet diyor. Evet o atleti giydim. Çok sıcaktı o atletle yemeğimi yedim kızımla. Görevini yapmış bir baba gibi. O fotoğrafta asla kibir yoktur. Sıradan sade bir vatandaş” diye konuştu.