Ana SayfaGüncelGözaltına alınan HDP Milletvekili İbrahim Ayhan serbest bırakıldı

Gözaltına alınan HDP Milletvekili İbrahim Ayhan serbest bırakıldı

HABER MERKEZİ – Gözaltına alınan HDP Milletvekili İbrahim Ayhan, iki ayrı davada ifade verdikten sonra serbest bırakıldı.

Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) Urfa milletvekili İbrahim Ayhan, Ankara’ya gitmek için geldiği GAP Havaalanı’nda gözaltına alınmıştı.

Sağlık kontrolünden sonra Urfa Adliyesi’ne getirilen Ayhan, iki ayrı davada ifade verdi.

Ayhan, Barış Grubu’nun Urfa karşılamasıyla ilgili 7. Asliye Ceza Mahkemesi’nde açılan davada “Örgüt propagandası yapmak” iddiasıyla ifade verdi.

Ayhan daha sonra da 2009’da il başkanlığı yaptığı Barış ve Demokrasi Partisi’nde (BDP) “Defter kaydında usulsüzlük” iddiasıyla 4. Asliye Ceza Mahkemesi’nin açtığı davayla ilgili ifade verdi.

Ayhan, her iki davada da tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

11 vekil tutuklu

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş da dahil, partinin bir diğer eş genel başkanı Figen Yüksekdağ ile Parti Sözcüsü Ayhan Bilgen, Grup Başkanvekili İdris Baluken, Hakkari milletvekilleri Abdullah Zeydan ve Selma Irmak, Mardin Milletvekili Gülser Yıldırım, Diyarbakır Milletvekili Çağlar Demirel, Siirt Milletvekili Besime Konca, Muş Milletvekili Burcu Çelik ve  Şırnak Milletvekili Ferhat Encü tutuklu bulunuyor.