Ana SayfaGüncelMenderes Samancılar’dan Gülmen ve Özakça için hükümete çağrı

Menderes Samancılar’dan Gülmen ve Özakça için hükümete çağrı

HABER MERKEZİ – Sinema ve tiyatro sanatçısı Menderes Samancılar, açlık grevlerinde 62 günü geride bırakan akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça için hükümete duyarlılık çağrısı yaptı.

Olağanüstü Hal (OHAL) kapsamında çıkarılan Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile meslekten ihraç edilen akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça’nın işlerine geri dönebilmek için başlattıkları açlık grevi eylemi 62’nci günü geride bıraktı.

Tiyatro ve sinema sanatçısı Menderes Samancılar da çektiği bir video ile Gülmen ve Özakça için duyarlılık çağrısında bulundu.

Hükümete seslenen ve “Lütfen seslerine kulak verin” diyen Samancılar, çağrısında şu cümlelere yer verdi:

Bu halkın oylarıyla iktidara gelmiş ve tarafsızlık yemini etmiş hükümet yetkililerine sesleniyorum ve rica ediyorum; amacı sadece çağdaş bir Türkiye için aydınlık çocuklar yetiştirmek olan akademisyen Gülmen ve öğretmen Özakça 62 gündür açlık grevinde. Lütfen onların sesine kulak veriniz.

 

 

Sanatçı Sezen Aksu da dün “Hayatlarından Vazgeçiyorlar” başlıklı bir mesaj yayınlamış ve “Bu ülkenin yönetimine talip olmuş ve görevlendirilmiş bütün yetki sahiplerinden rica ediyorum: Lütfen bir dinleyiniz, seslerine kulak veriniz” diyerek hükümete çağrıda bulunmuştu.

  Sezen Aksu'dan Nuriye Gülmen ve Semih Özakça için hükümete çağrı