Ana SayfaGüncelSemih Özakça’nın açlık grevinde olan annesi ve eşi yerlerde sürüklendi

Semih Özakça’nın açlık grevinde olan annesi ve eşi yerlerde sürüklendi

HABER MERKEZİ – Açlık grevlerinin 84’üncü gününde Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’ya destek olmak için açıklama yapmak isteyenler, aralarında 10 gündür açlık grevinde olan Özakça’nın annesi ve eşinin de olduğu eylemcileri polis yerlerde sürükledi. Gülmen ve Özakça ile dün cezaevinde görüşen CHP Milletvekili Ali Şeker ise iki eğitimcinin sağlık durumlarının kötüye gittiğini belirterek “Cezaevinin doktorlarını kabul etmiyorlar, sadece ATO veya TTB’den gelecek bir doktor heyetini kabul edeceklerini söylüyorlar” dedi.

Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile ihraç edildikten sonra işe iade talebiyle başladıkları açlık grevinin 76’ncı gününde tutuklanan akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça’nın Sincan F Tipi Cezaevi’nde sürdürdükleri eylemleri 84’üncü gününe girdi.

İki eğitimciye destek sürerken, dayanışma eylemleri de devam ediyor.

Ancak Özkaça ve Gülmen’e destek olmak ve İnsan Hakları Anıtı etrafındaki ablukayı protesto etmek için basın açıklaması yapmak isteyen aralarında CHP’li vekiller, Semih Özakça’nın annesi ve eşi ile KHK ile ihraç edilen Veli Saçılık ve Acun Karadağ’ın olduğu gruba polis müdahale etti.

İnsan Hakları Anıtı etrafındaki barikatların önüne gelerek açıklama yapmak isteyenlere yönelik polis müdahalesi herhangi bir uyarı olmaksızın gerçekleşti.

Semih Özakça’nın annesi Sultan Özakça ve eylemciler polisler tarafından yerlerde sürüklendi.

Polisin yaka paça Yüksel Caddesi’nden Karanfil Caddesi’ne sürüklediği eylemcileri kurtarmak isteyen milletvekili CHP Milletvekili Ali Şeker ile polisler arasında da arbede yaşandı.

Yüksel yine kapatıldı

Müdahale sonrası, polis, Yüksel Caddesi’ni kalkanlar ile kapattı.

Daha sonra eylemciler Karanfil Caddesi’nde kısa bir açıklama yaptı.

“Gülmen ve Özakça doktor kabul etmiyor”

Öte yandan Nuriye Gülmen ve Semih Özakça ile dün cezaevinde görüştüğünü belirten CHP Milletvekili Ali Şeker, şunları söyledi:

Sağlık durumları kötüye gidiyor, cezaevinin doktorlarını kabul etmiyorlar, sadece Ankara Tabipler Odası (ATO) veya Türk Tabipler Birliği’nden (TTB) gelecek bir doktor heyetini kabul edeceklerini belirtti.