Ana SayfaGüncelSibel Çapraz’a 6 yıl 3 ay hapis cezası

Sibel Çapraz’a 6 yıl 3 ay hapis cezası

HABER MERKEZİ – Yüksekova’da yaralı halde gözaltına alınarak tutuklanan ve sağlık durumu ağır olduğu halde tedavisi engellenen Sibel Çapraz, tahliye edildiği davadan 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde 2015 yılının Kasım ayında yaşanan çatışma sırasında kolundan vurulan ve hastanede tedavisi sürdüğü sırada gözaltına alınarak tutuklanan Hakkari İl Genel Meclisi Üyesi Sibel Çapraz’ın 28 Şubat’ta görülen duruşmasında, mahkeme ev hapsine karar vererek Çapraz’ı tahliye etmişti.

“Örgüt üyesi olma” ile “Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme” iddiasıyla yargılanan Çapraz’ın karar duruşması ise bugün Yüksekova Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Duruşmaya, Çapraz’ın avukatı ve ailesi katıldı.

“Halkı kin ve düşmanlığa sevk etme” suçundan beraatına karar verilen Sibel Çapraz’a “Örgüt üyesi olma” suçundan 6 yıl 3 ay hapis cezası verildi.

Önceki ay bağırsak ve safra kesesi ameliyatı olan Çapraz’ın ev hapsi devam ederken, İstanbul’da 3 ameliyat daha geçirmesi gerektiği belirtildi.

Ne olmuştu?

Hakkari İl Genel Meclisi Üyesi Sibel Çapraz, 27 Kasım 2015’te Yüksekova’daki bir gürültü protestosunda polis tarafından vurulmuştu.

Dokuz gün yoğun bakımda kalan Çapraz, “örgüt üyeliği” iddiasıyla 2 Mart’ta tutuklanmıştı.

96 günlük tedavisi boyunca 10’un üzerinde ameliyat geçiren Çapraz, İstanbul’da tedavi gördüğü hastaneden Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ndeki ameliyatını olmak üzere taburcu edildiğinde tutuklanmıştı.

Çapraz önce Bakırköy Kadın Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’nda kalmış, 30 Haziran’da da İzmir Menemen R Tipi Cezaevine sevk edilmiş, daha sonra da tekrar Bakırköy’e getirilmişti.

Sibel Çapraz hakkında Yüksekova Ağır Ceza Mahkemesi tarafından açılan davanın 4’üncü duruşması ise 28 Şubat’ta görülmüştü.

Mahkeme heyeti, yattığı süre ve hastalığı göz önünde bulundurarak, Çapraz’ın ‘ev hapsi’ şartıyla tahliyesine karar vermişti.