Ana SayfaGüncelWashington Polisi: Barışçıl gösterilere şiddetle müdahale edildi, korumalar için tutuklama kararı çıkartılabilir

Washington Polisi: Barışçıl gösterilere şiddetle müdahale edildi, korumalar için tutuklama kararı çıkartılabilir

HABER MERKEZİ –  Türkiye’nin Washington Büyükelçiliği konutu önünde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı protesto eden gruba yönelik saldırıyla ilgili bir açıklama yapan Washington D.C. polis sözcüsü, 11 kişinin yaralandığını ve gerekirse Erdoğan’ın korumaları hakkında tutuklama kararı çıkarabileceklerini söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ABD Başkanı Donald Trump’la görüşmek için yaptığı ziyaret sırasında Türkiye’nin Washington Büyükelçiliği konutu önünde Erdoğan’ı protesto eden gruba saldırı gerçekleşmişti.

Ellerinde “Demirtaş’a özgürlük” pankartı taşıyan eylemcilere aralarında Erdoğan’ın korumalarının da olduğu çok sayıda kişi saldırmış, saldırıda 2’si ağır 11 kişi kişi yaralanmıştı.

Washington polisinden açıklama

Korumaların da dahil olduğu saldırıyla ilgili Washington D.C. polis sözcüsü Dustin Stenbeck’ten bir açıklama geldi.

Washington DC Polisi tarafından yapılan açıklamada insanların barışçıl protesto yapabileceği vurgulanırken, “Bunu asla tolere edemeyiz. Washington’da İnsanlar barışçıl protesto eder. Daha ağır yaralanmalar olmadığı için şanslıyız” denildi.

DC Polis Şefliği, olayları “barışçıl gösterilere şiddetle müdahale” olarak tanımlarken, saldırıların başkentin ve Amerikalıların değerlerini ihlal etmek olduğunu vurguladı.

Washington Emniyet Amiri polisin 2 kişiyi tutukladığını ama ABD Dışişleri Bakanlığının araya girmesi ile bu kişilerin serbest bırakıldığını açıkladı.

Korumalar bir kadın protestocunun boğazını sıkarken

Korumalar tutuklanacak mı?

Washington Hattı’nda yer alan habere göre DC Polis şefi dünkü kavgaya karışmanın zor olduğunu çünkü birçok kişinin ‘silahlı’ olduğunu da söyledi. Silahlı kişilerin korumalar olduğu sanılıyor.

Polis şefi, olayla ilgili birçok video bulunduğunu ve bu videolarla ilgili çalışmalar yapıldığını söyledi. Bu saldırganların Erdoğan’ın koruması olduğu ortaya çıkarsa bunlar hakkında tutuklama kararı çıkabileceğini de belirtti.

Polis şefinin, “Eğer bu saldırıyı yapanlar  Erdoğan’ın korumaları ya da çalışanları çıkması durumunda onları da tutuklayacak mısınız?” sorusuna yanıtı “Elimizdeki her şeyi yapmaktan geri durmayacağız” oldu.