Ana SayfaGüncel‘Adalet Yürüyüşü’nün 9. günü: ‘Berberoğlu’nun avukatları AYM’ye başvuracak’

‘Adalet Yürüyüşü’nün 9. günü: ‘Berberoğlu’nun avukatları AYM’ye başvuracak’

HABER MERKEZİ – Adalet Yürüyüşü’ne devam eden CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, CHP’nin tutuklu Milletvekili Enis Berberoğlu’nun avukatlarının Anayasa Mahkemesi’ne başvuracaklarını açıkladı.

CHP Milletvekili Enis Berbereoğlu’nun tutuklanmasının ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu öncülüğünde Ankara’dan İstanbul’a başlatılan ‘Adalet Yürüyüşü’ 9. gününde.

Bügün Şanalar Köyü’ndeki Yaşar Çelik Şair Dertli Kültür Parkı’ndan başlayan yürüyüş öncesi gazetecilere açıklamalarda bulunan Kılıçdaroğlu, CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu’nun avukatlarının bugün Anayasa Mahkemesi’ne (AYM) başvuracağını söyledi.

Kılıçdaroğlu şunları söyledi:

Güzel bir güneş var. Atmosfer oldukça güzel. ‘Adalet Yürüyüşü’müz devam ediyor. Toplumun her kesiminden sağ olsunlar, destek veren vatandaşlarımız ve sivil toplum kuruluşlarımız var. Onlara yürekten teşekkür ediyorum. Bu sabah Enis Berberoğlu’nun avukatları Anayasa Mahkemesi’ne başvuracak. Bu da önemli bir aşama. Umuyorum, adalet yerini bulmuş olur. Yaptığımız yürüyüş, kutsal bir yürüyüştür. Bunun bir partiyle bir kişiyle bir sivil toplum örgütüyle ilgisi yok. 80 milyonun adalet talebi için yürüyoruz.