Ana SayfaGüncelBahçeli’ye göre CHP’nin yürüyüşü ‘masumane değil’: Karşı yürüyüş başlarsa nasıl olacak?

Bahçeli’ye göre CHP’nin yürüyüşü ‘masumane değil’: Karşı yürüyüş başlarsa nasıl olacak?

HABER MERKEZİ – CHP’nin bugün başlattığı ‘Adalet Yürüyüşü’ne Twitter’dan tepki gösteren MHP lideri Devlet Bahçeli, CHP’nin bu eylem ile ‘FETÖ’ye ‘alttan alta destek verdiğini’ ileri sürdü ve “Merak ediyorum ki, İstanbul’dan karşı bir yürüyüş başlarsa karşılaşma ve buluşma noktası neresi ve nasıl olacaktır?” diye sordu. Mesajında “CHP’lilere sesleniyorum” diyen Bahçeli “Aklınızı başınıza alın, muhtemel ve kestirilemeyen hadiseler patlak verirse, altından ne sizler ne de ülkemiz kalkar!” ifadelerini kullandı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Enis Berberoğlu’nun tutuklanmasının ardından sabah saatlerinde Ankara’dan İstanbul’a başlattığı ‘Adalet Yürüyüşü’ devam ederken, Milliyetçi Hareket Partisi’nden (MHP) CHP’nin bu eylem kararına ilişkin açıklama geldi.

CHP’nin yürüyüş eylemine Twitter hesabı üzerinden tepki gösteren MHP lideri, hukuki yolların ‘kapanmadığını ve tükenmediğini’ söyleyerek “CHP’nin, demokratik ve hukuk çemberinden taşmaması gerekirken, mal bulmuş mağribi gibi sokağa fırlayarak yürüyüşe geçmesi masumane değildir” dedi.

Mesajlarında CHP’yi eleştirmeye devam eden Bahçeli, “Atalarımız boşuna söylememiş: Akılsız başın cezasını ayaklar çekermiş!” derken, CHP’nin ‘adalet’ vurgusunun ‘anarşiye göz kırpmak’ olduğunu savundu ve bunun “uluslararası topluma dikta duyurusunda bulunarak demokrasiye kast etmenin çabası” olduğunu ifade etti.

“Sandıkta sonuç alamayanların sokağa çıkması, demokrasiden umudunu kesenlerin uygun adımlarla yürüyüşe geçmesi ısmarlama projedir” diyen MHP lideri, CHP’nin yürüyüş eylemi ile ‘FETÖ’ye ‘alttan alta destek verdiğini’ ileri sürdü:

15 Temmuz’da doğan milli mukavemeti yıkmak, parlayan millet direncini kırmak ve rövanşını almak için bugünkü yürüyüş kurgulanmıştır. 15 Temmuz’u unutturup 20 Temmuz darbesi uyduran, kontrollü darbe ödevini karanlık odaklardan alanlar kurulmuş ve yola bırakılmışlardır. Bugün yola çıkmak 15 Temmuz FETÖ ihanetine sünger çekmek, hatta alttan alta destek vermek, şühedaya bir kez daha kıymak demektir.

CHP liderini “Ankara’dan İstanbul’a adalet için yürümeye kalkan Sayın Kılıçdaroğlu ya kullanılmakta ya da ülkemize kurulan tuzağın aktif katılımcısıdır” sözleriyle hedef alan Bahçeli, şunları söyledi:

Merak ediyorum ki, İstanbul’dan karşı bir yürüyüş başlarsa karşılaşma ve buluşma noktası neresi ve nasıl olacaktır? Ankara’dan İstanbul’a yaya olarak seyahat edenlere anca gidersiniz demek yerine, yangına ve kargaşaya hizmet ediyorsunuz demek zorunluluktur.

CHP’lilere sesleniyorum; aklınızı başınıza alın, muhtemel ve kestirilemeyen hadiseler patlak verirse, altından ne sizler ne de ülkemiz kalkar!