Ana SayfaKadınHDP ve HDK’li kadınlar: Besime Konca irademizdir

HDP ve HDK’li kadınlar: Besime Konca irademizdir

ANKARA – HDP Kadın Meclisi Sözcüsü Besime Konca’nın tutuklanmasına ilişkin düzenlenen basın toplantısında konuşan HDP Ankara İl Sözcüsü Nursel Ünlü, “Besime Konca irademizdir. İrademize sahip çıkıyoruz, hukuk hiçe sayılarak tutuklandı. Derhal serbest bırakılmalıdır” dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) ve Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Ankara Kadın Meclisi üyesi kadınlar, HDP Kadın Meclisi Sözcüsü Besime Konca’nın tutuklanmasına ilişkin basın açıklaması düzenledi.

HDP Ankara il binasında bir araya gelen kadınlar “Kadınlar kazanacak biz kazanacağız” pankartı önünde açıklama yaparken, sık sık “Yaşasın kadın dayanışması” ve “Jin, jiyan, azadi” sloganları attı.

Açıklamayı okuyan HDP Ankara İl Kadın Sözcüsü Nursel Ünlü, “Kadın olmak ayrıca korkulu rüyaları oldu. O halde, baskının katlanarak artığı bir süreçte, kadınlar sokakları terk etmedi, etmeyecek. Referandumda kazanan kadınlar ve hayır oldu. Mücadeleye devam kararlılığımız, gelecek güzel günlerin umudu olacaktır. Besime Konca irademizdir. İrademize sahip çıkıyoruz, hukuk hiçe sayılarak tutuklandı. Derhal serbest bırakılmalıdır” dedi.

‘Karar hukuki değil, siyasidir’

Konca’nın tekrar gözaltına alınarak tutuklanmasının ardından 2 yıl 6 ay hapis cezası verilmesinin yargının tarafsız ve bağımsız olmadığının kanıtı olduğunu dile getiren Ünlü, şöyle konuştu:

Alel acele verilen bu karar, hukuki değil siyasidir.  Bizce yok hükmündedir. TBMM’de grup toplantısına, HDP Kadın Meclisi ve Parti Meclisi toplantılarına ve rutin siyasal çalışmalarda bulunan Besime Konca’nın, 31 Mayıs’ta Batman’da yapılacak duruşmaya katılmak üzere gittiği Batman Havaalanı’nda üçüncü kez gözaltına alınıp tutuklanmasını kabul etmiyoruz. Bu yüzden karar hukuki değil siyasidir. Besime Konca’yı tutuklamak için gösterilen bu siyasi kararlılık, yargı sisteminin talimatlarla işlediğini, tarafsız ve bağımsız olmadığını, bir kez daha kanıtlamıştır.

‘AKP iktidarının kadın düşmanı politikalarını kabul etmiyoruz’

AKP iktidarının kadın düşmanı politikalarına karşı direnen, kadın siyasetçi ve kadın özgürlük mücadelesi aktivistlerinin direncini, bu haksız ve hukuksuz uygulamalarıyla kırmaya yönelik bu baskıları biz kadınlar kabul etmiyoruz. AKP-Saray rejimi 2014 yılında hazırlanan çöktürme planı ile şehirleri yakıp yıkarak, yüzlerce yurttaşımızı katlederek, Kürt halkını kendi öz yapısından, kentlerinden koparıp, Kürdistan’ın demografik yapısını bozmayı hedeflemiştir. Sur, Yüksekova, Cizre, Nusaybin gibi bu coğrafyada tarihin bel kemiği olan kadim kentlerde, halkların toplumsal belleği silinmek istenmekte, halklar kültürel soykırıma uğratılarak beton yığınlarına hapsedilmeye çalışılmaktadır.

‘İrademize sahip çıkıyoruz’

Konca’nın haksızlıklara karşı inatla ve ısrarla karşı durduğu için tutuklandığını belirten Ünlü, sözlerini şöyle tamamladı:

Kadın olmak ayrıca korkulu rüyaları oldu. O halde, baskının katlanarak artığı bir süreçte, kadınlar sokakları terk etmedi, etmeyecek. Referandumda kazanan kadınlar ve hayır oldu. Mücadeleye devam kararlılığımız, gelecek güzel günlerin umudu olacaktır. Besime Konca irademizdir. İrademize sahip çıkıyoruz, hukuk hiçe sayılarak tutuklandı. Derhal serbest bırakılmalıdır.