Ana SayfaGüncelABD Büyükelçisi’nden Türkiye’ye Afrin mesajı: ‘Aktörler IŞİD’e odaklanmalı’

ABD Büyükelçisi’nden Türkiye’ye Afrin mesajı: ‘Aktörler IŞİD’e odaklanmalı’

HABER MERKEZİ – ABD’nin Türkiye Büyükelçisi John Bass, Türkiye’nin Afrin’e yönelik saldırılarını ve olası saldırı planlarıyla ilgili gelen soru üzerine “Tüm aktörlerin de IŞİD’le mücadeleye odaklanması, öncelik Rakka’da olmalı” dedi.

ABD’nin bağımsızlığının 241’inci yıl dönümü nedeniyle ABD’nin Türkiye  Büyükelçisi John Bass ve eşi Holly Holzer Bass’in ev sahipliğinde büyükelçilik konutunun bahçesinde resepsiyon verildi.

Resepsiyonda açıklamalarda bulunan Bass, 15 Temmuz darbe girişiminden sonra yaşanan sürece ilişkin konuştu. “Adalet kavramı intikam kavramı ile karıştırılabiliyor” diyen Bass şunları söyledi:

Kendi acı tecrübelerimiz bize şunu öğretti; adalet yolunda aceleci davranmak ve terörün aşırı şekilde tanımlanması da tehlikeli olabiliyor. Çünkü böyle durumlarda temel özgürlükler yıpranıyor, hükümetlere olan güven baltalanıyor ve adalet kavramı intikam kavramı ile karıştırılabiliyor. Mevlana’nın ‘Acı, merhametin bahçesine dönüşebilir’ öğretisi hepimizin adalet ve intikam arasındaki ince çizgiyi hatırlamasına yardımcı olabilir.

Tabii ki darbe girişiminin sorumlularının adalet önüne çıkarılması konusunda Türkiye’nin yürüttüğü çabaları ve Türkiye’nin hakkını sonuna kadar destekliyoruz ama aynı zamanda toplum içinde kimileri terör tanımını çok geniş şekilde yapıyor. Bunu öyle yapıyor ki, bu tanım siyasi muhalifleri ve farklı perspektifleri de içine alacak şekilde yapılıyor ki bu da farklı düşüncelerin azalmasına sebep oluyor.

Bass Türkiye’nin Afrin’e yönelik saldırılarını ve olası saldırı planlarıyla ilgili gelen soru üzerine ise şöyle konuştu:

Öncelik IŞİD ve IŞİD’in son kalesi olan Rakka olmalı. Türkiye’nin kendini savunma hakkı var, farkındayız ve saygı duyuyoruz. Fakat aynı zamanda tüm aktörlerin de IŞİD’le mücadeleye odaklanması, öncelik Rakka’da olmalı.

 

 

Previous post
Trump yine ‘es geçildi’
Next post
Kılıçdaroğlu: Miting alanına tek başıma yürüyeceğim