Ana SayfaGüncelKılıçdaroğlu: Miting alanına tek başıma yürüyeceğim

Kılıçdaroğlu: Miting alanına tek başıma yürüyeceğim

HABER MERKEZİ – Kemal Kılıçdaroğlu yarın son bulacak Adalet Yürüyüşü’nün son bölümünü oluşturan Dragos’tan miting alanına olan yolu tek başına yürüyeceğini duyurdu. CHP lideri ayrıca provokasyon uyarısında bulundu.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Ankara’dan İstanbul’a başlattığı ‘Adalet Yürüyüşü’nün 24. gününe başlamadan önce basın açıklaması yaptı.

Kılıçdaroğlu 24 günlük sürede kendilerinin yanında olan, kendilerini eleştiren herkese teşekkür ettiğini açıkladı.

CHP lideri “Demokrasinin güzelliğini birlikte yaşamalıyız.  Yan yana olan, biri protesto ederken biri alkışlayan vatandaşımız arkadaş aslında” diye konuştu.

“Güvenlik görevlilerimize yürekten teşekkür ediyorum” de diyen Kemal Kılıçdaroğlu, “Bir siyasal iktidarın değil de halkın polisi halkın jandarması olunca halkla aralarında hiçbir sorun yok. Biz barışçıl bir yürüyüş yaptık onlar bizim güvenliğimizi sağladılar” şeklinde konuştu.

Miting planı ve provokasyon uyarısı

Maltepe Miting alanında yarın düzenlenecek miting hakkında da bilgi veren Kemal Kılıçdaroğlu, yarın Dragos’tan miting alanına tek başına yürüyeceğinin altını çizerek “Beni Dragos’ta beklemeyin. Eğer ilgi gösterirseniz miting alanına gelin. Ben yürüyüşle miting alınana geleceğim” dedi.

CHP lideri bir başka uyarıyı da yarınki mitingde kullanılacak simgeler hakkında yaptı.

Kılıçdaroğlu, miting alanına sadece adalet yazılı pankartların, Türk bayrağının ve Mustafa Kemal Atatürk posterlerinin sokulacağını söyledi.

Kılıçdaroğlu, partisinin simgesi olan 6 oklu flamanın da kullanılmayacağını belirtti.

CHP lideri aksi türlü davranışların provokasyon amaçlı olarak görüleceğini ifade etti.