Ana SayfaKadınHayal gücü sanat ile buluştu: ‘1.Hikâyesi Olan Kadınlar Festivali’

Hayal gücü sanat ile buluştu: ‘1.Hikâyesi Olan Kadınlar Festivali’

HABER MERKEZİ – Mersin’de kadınların 10 gün boyunca hikayelerinden ürettikleri ürünleri sergileyecekleri ‘1.Hikâyesi Olan Kadınlar Festivali’ başladı.

Mersin’de Anka Üreten Kadın Derneği, Toroslar Belediyesi ve Forum AVM iş birliği ile düzenlenen ‘1.Hikâyesi Olan Kadınlar Festivali’ bugün yapılan açılışla başladı.

Kadınların kendi hikayelerini ve hayal ürünlerini harmanlayarak oluşturduğu ürünleri sergileyecekleri festival, 10 gün boyunca sürecek.

dihaber’de yer alan habere göre ürünler Forum AVM Havuz başında kurulan stantlarda sergilenecek.

Festivalin açılışına Toros Belediye Başkanı Hamit Tuna, kurs öğreticileri, kursa giden kadınlar ve birçok yurttaş katıldı.

Stantlarda kadınların ürettiği cam süslemeleri, desenlerle süslenmiş sandıklar, kadınların kendi hayal gücü ile yaptıkları tablolar, takılar ve seramik yapılar yer alıyor.

‘Eve mahkum edilen kadınlar sosyal yaşama’

Toros Belediyesi Teknik ve Mesleki Eğitim Kursu’nda (TORTEK) öğretici olarak görev yapan Zahide Eyüpoğlu, eve mahkum edilen kadınları sosyal hayata katmayı hedeflediklerini ifade etti.

Toplumda üreten kadın yetiştirmeyi amaçladıklarını belirten Eyüpoğlu, kadınları artık hem ekonomik özgürlüğü olan hem de özgüveni yüksek bireyler haline getirmek istediklerini söyledi.

Eyüpoğlu, ‘1. Hikayesi Olan Kadınlar Festivali’nde çok farklı profillerde kadınların hikayelerinin yer aldığını da sözlerine ekledi.