Ana SayfaGüncelTrump: Kuzey Kore rejimine karşı sabrımız tükendi

Trump: Kuzey Kore rejimine karşı sabrımız tükendi

HABER MERKEZİ – ABD başkanı Donald Trump, Kuzey Kore’nin nükleer silah çalışmalarını kastederek ‘Diktatör rejime karşı sabrımız tükendi’ dedi.

ABD başkanı Donald Trump, Kuzey Kore’deki balistik ve nükleer hareketliliğini hedef alarak  ‘Amerika’nın Kuzey Kore rejimine karşı sabrının tükendiğini’ söyledi.

Trump, Güney Kore başkanı Moon Jae-in ile cumartesi günü yaptığı görüşmelerin ardından ‘Kuzey Kore’ye gösterdiğimiz stratejik sabır çağı sona erdi. Artık sabrımız kalmadı’ açıklamasında bulundu.

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un, son iki aydır artan füze çalışmaları hakkında geçtiğimiz hafta yaptığı ‘balistik füzeye nükleer başlık takılıp takılamayacağını test ettik, istersek Amerika’yı Pasifik’te vurabiliriz’ açıklamasıyla Amerika’yı tehdit etmişti.

  Kuzey Kore: Amerika'ya nükleer saldırı yapabilecek teknolojiyi geliştirdik

Trump yaptığı ‘Kuzey Kore’nin umursamaz ve vahşi tavrının kendi halkının ve komşularının güvenliğine tehdit oluşturduğu’ açıklamasıyla daha önce bölgede Kuzey Kore’ye baskı yapması için ısrar ettiği Çin’e de ‘gönderme’ yapmış oldu.

Güney Kore başkanı Moon ise ‘provokasyonlara sert bir şekilde cevap verileceğini’ belirtirken ‘Kuzey Kore’nin acilen nükleer üzerinde barışçıl bir çözümü kabul etmesini istediklerini’ ekledi.

Ne olmuştu?

Kuzey Kore yaptırımlara rağmen nükleer silah programı üzerindeki çalışmalarını sürdürüyor.

İkisi geçen yıl olmak üzere 2006 yılından bu yana 5 nükleer füze denemesi yapan Kuzey Kore, 5 Nisan Çarşamba günü de balistik füze denemesinde bulunmuştu. Japonya’ya doğru fırlatılan füze 60 kilometre uçtuktan sonra infilak etmişti.

Kuzey Kore’nin üzerinde çalıştığı nükleer başlıklı füzelerin menzilinin ABD topraklarına ulaşabildiği belirtiliyor.

Amerikan yönetimi ise Kuzey Kore’nin füze denemesine sert tepki gösteriyor.

ABD Başkanı Donald Trump, eğer Çin Kuzey Kore’ye nükleer silah programından vazgeçme yönünde baskı yapmazsa, ABD’nin Kuzey Kore konusunda tek başına hareket edeceğini ifade etmişti.

Öyle ki ABD Nisan ayında Deniz Kuvvetleri’ne ait bazı savaş gemilerini Kore Yarımadası’na göndermişti.

Kuzey Kore ise bu hamleye karşılık olarak ABD’nin gönderdiği uçak gemisini vurmaya hazır olduğunu duyurmuştu.