Ana SayfaGüncel‘Tahir Elçi dosyası kaybedilmek isteniyor’ diyen avukatlardan Davutoğlu’na çağrı

‘Tahir Elçi dosyası kaybedilmek isteniyor’ diyen avukatlardan Davutoğlu’na çağrı

HABER MERKEZİ –Tahir Elçi cinayetinin aydınlatılması için bu hafta da bir araya gelen avukatlar, “Herkesin hatalarıyla ve geçmişiyle yüzleşmesi gerekir” diyen Davutoğlu’na seslenerek, “Yüzleşmeye Elçi Cinayeti ile başlayabilirsin” çağrısı yaptı.

Avukatlar, Diyarbakır’ın Sur ilçesinde 28 Kasım 2015’te, Dört Ayaklı Minare önünde düzenlenen basın açıklaması sonrası öldürülen Diyarbakır Barosu eski başkanı Tahir Elçi için 91’inci kez bir araya geldi.

Diyarbakır Barosu’na bağlı avukatlar, Sur’da devlet güçlerince katledilen eski Baro Başkanı Tahir Elçi’nin faillerinin bulunması, soruşturma dosyasının hızlı ve etkili yürütülmesi talebiyle

Tahir Elçi’nin faillerinin bulunması, soruşturma dosyasının hızlı ve etkili yürütülmesi talebiyle Diyarbakır Adliyesi önünde bir araya gelen Diyarbakır Barosu’na bağlı avukatlar adına Baro Genel Sekreteri Mahsum Batı açıklama yaptı.

Açıklamada, Tahir Elçi olmadan yeni bir adli yıla girmiş olmanın hüznünü yaşadıklarını ifade eden Batı, geçtiğimiz günlerde eski Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun yaptığı açıklamaları hatırlattı:

Davutoğlu bir açıklama yaptı. ‘Herkesin hatalarıyla ve geçmişiyle yüzleşmesi gerekir’ dedi. Baro olarak kendisine sesleniyoruz; bu yüzleşmeye Tahir Elçi Cinayeti ile başlayabilirsin. Bu dosyanın sorumluluğu sana aittir. Kendisi ailesini ziyaret ettiğinde ailesine dosyanın Ankara’nın karanlık dehlizlerinde kaybolmasına izin vermeyeceğinin sözünü vermişti. Bu dosyayı kaybetmek isteyenler unutmasınlar ki Diyarbakır Barosu bu işin peşini asla bırakmayacaktır. Failleri ortaya çıkaracaktır.

Açıklamanın ardından avukatlar 5 dakikalık oturma eylemi yaptı.